Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε ένα από τα πιάτα που έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας πάρα πολύ με την κουζίνα της μαμάς μας και τα χειμωνιάτικα μεσημέρια της Κυριακής
Τα υλικά
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
1 λάχανο
3 πράσα
1 λευκό κρεμμύδι
2 καρότα
2 κσ σέλινο
4 ντομάτες πολτοποιημένες
80 ml ελαιόλαδο
50 ml ζωμός κοτόπουλου
100 ml λευκό κρασί
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 ξυλάκι κανέλας
1 κσ γλυκιά πάπρικα
6 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Δείτε το βίντεο
Η διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο για να τα τσιγαρίσουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και ένα ξυλάκι κανέλας – στα μισά της διαδικασίας (περίπου μισή ώρα) τα αφαιρούμε, καθώς θα πικρίσουν αν μείνουν πολύ ώρα μέσα.
Βάζουμε το μπαχάρι, την γλυκιά πάπρικα και το κρεμμύδι, ενώ ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο και το σέλινο, ρίχνουμε το λάχανο και σβήνουμε με κρασί ενώ ανακατεύουμε.
Βάζουμε την ντομάτα και τον ζωμό. Ανακατεύουμε, καπακόνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 λεπτά.
