1.Οι φακοί απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία

Τα ακατάλληλα γυαλιά ηλίου στην ουσία σκοτεινιάζουν την όρασή μας χωρίς να προστατεύουν το δέρμα ή τα μάτια. Γι’αυτό, τσεκάρουμε αν έχουν αυτοκόλλητο UV protection, που σημαίνει ότι προστατεύουν από τις UVA, UVB, και UVC ακτινοβολία.

2.Ξεκουράζουν τα μάτια

Οι σωστοί φακοί προσφέρουν ευκρινή όραση και τέλεια οπτική καθαρότητα, χωρίς να αλλοιώνουν τα σχήματα, κι αυτό οδηγεί σε λιγότερη κόπωση του ματιού άρα και σε λιγότερους πονοκεφάλους.

3.Προσφέρουν άνεση

Οι υψηλής ποιότητας φακοί σε συνδυασμό με ελαφρείς σκελετούς είναι ειδικά κατασκευασμένοι για συνεχή χρήση και άνεση όλη μέρα, χωρίς να μας βαραίνουν και να πιέζουν τη μύτη.

4. Έχουν αντοχή

Τα ιδανικά γυαλιά ηλίου έχουν ειδική επίστρωση ώστε να είναι ανθεκτικά στις γρατζουνιές και στα χτυπήματα και να μοιάζουν πάντα σαν καινούριοι. Δυστυχώς ακόμα και κάποια επώνυμα γυαλιά ηλίου που έχουμε πληρώσει αδρά χαράσσονται εύκολα, γι’αυτό προσοχή.

5.Μπλοκάρουν το θάμπωμα

Όταν το φως αντανακλάται στον δρόμο, στο νερό, στο χιόνι δημιουργεί μια ενοχλητική θαμπάδα και μειώνει την ορατότητα. Ε, λοιπόν τα σωστά γυαλιά ηλίου φιλτράρουν αυτό το φως, με αποτέλεσμανα βελτιώνουν θεματικά την ορατότητα και και την αντίληψη των χρωμάτων.

6. Έχουν τη σήμανση CE

Δηλαδή ακολουθούν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς υγείας.

Γυαλιά Polaroid Eyewear, από τη Safilo Group (σε επιλεγμένα καταστήματα οπτικών, πληροφορίες στο www.polaroideyewear.com)