Πόσο εκνευριστικό είναι να φροντίζετε τα μαλλιά σας από το πρωί έως το βράδυ και τελικά να μην έχετε τα μαλλιά που θέλετε. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και ένας από αυτούς είναι η ψαλίδα.

Πού οφείλεται η ψαλίδα;

Οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της και επιδεινώνουν το πρόβλημα:

* Οι τεχνικές επεξεργασίες: η βαφή, οι ανταύγειες και (ακόμη περισσότερο) το ντεκαπάζ.

* Η θερμότητα: το καθημερινό πιστολάκι, η πρέσα ισιώματος, το ψαλίδι για μπούκλες και το λούσιμο με καυτό νερό.

* Η έλλειψη ενυδάτωσης: το λούσιμο χωρίς εφαρμογή conditioner.

* Το λάθος ξεμπέρδεμα μαλλιών: βούρτσισμα με βίαιες κινήσεις.

* Το σπάνιο κούρεμα: οι σπασμένες άκρες που δεν κουρεύονται.

Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα

Αν αυτή τη στιγμή τα μαλλιά σας έχουν ψαλίδα, μην απελπίζεστε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτήν και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή της.

Κόψτε τις άκρες σας

Οι ταλαιπωρημένες άκρες δεν πρόκειται να φύγουν από μόνες τους. Οσο κι αν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν, πρέπει να αφαιρείτε την ψαλίδα, αλλιώς θα καταλήξετε με ουρές και όχι με τη μακριά κόμη των ονείρων σας. Κλείστε λοιπόν ένα ραντεβού στο κομμωτήριο και καταπολεμήστε δραστικά την ψαλίδα με ένα κούρεμα. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να βγείτε με καρέ, όσο κι αν είναι στη μόδα. Μερικά εκατοστά κούρεμα αρκούν, ανάλογα πάντα με την κατάσταση της τρίχας σας. Στη συνέχεια, φροντίστε να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας ανά 6 εβδομάδες.

Μείνετε μακριά από τα εργαλεία styling

Ο καυτός αέρας από το πιστολάκι φθείρει τα μαλλιά σας, πόσο μάλλον το ίσιωμα με πρέσα ή η συσκευή για μπούκλες. Οταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι, προτιμήστε τη λειτουργία με δροσερό αέρα και τη χρήση μιας βούρτσας με φυσική τρίχα, η οποία δεν προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Επίσης, προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς τότε είναι πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Σε κάθε περίπτωση, πριν από τη χρήση οποιουδήποτε εργαλείου styling, να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας ένα ειδικό προϊόν που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

Ενυδατώστε τις άκρες σας

Είναι αυτονόητο, κι όμως πολλές γυναίκες παραμελούν να ενυδατώσουν τις άκρες των μαλλιών τους. Το πρώτο βήμα είναι να απλώνετε conditioner στις άκρες σας μετά το λούσιμο, ενώ καλό είναι να απλώνετε ένα ενυδατικό λαδάκι καθημερινά. Μία φορά την εβδομάδα φροντίστε να εφαρμόζετε μία μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση, ώστε να προσφέρετε στα μαλλιά σας όλη τη φροντίδα που χρειάζονται.

Αφού, λοιπόν, ανανεώσετε το μήκος των μαλλιών σας και υιοθετήσετε τις σωστές συνήθειες περιποίησης, θα δείτε τεράστια διαφορά τόσο στην ποιότητα όσο και στην εικόνα τους, με την ψαλίδα να αποτελεί… παρελθόν!