Μπορεί να υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το αν το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, όμως σίγουρα είναι το αγαπημένο μας γεύμα της ημέρας. Γιατί το πρώτο πράγμα που θέλουμε κάθε πρωί είναι να πιούμε μια μεγάλη κούπα ζεστό καφέ και να φάμε ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα που θα μας χαρίσει όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας.

View this post on Instagram

A post shared by Cassie 🥑 wholefully.com (@wholefully) on

Τα τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη τάση πρωινού στην Αμερική είναι αυτή των overnight oats (βρώμη από το βράδυ) και όχι άδικα, αφού η βρώμη είναι ένας από τους πιο εύκολους και νόστιμους τρόπους να αυξήσουμε την πρόσληψη φυτικών ινών.

Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να μας κρατούν χορτάτες για περισσότερη ώρα, ενώ παράλληλα ενισχύουν το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημά μας. Συγκεκριμένα, μόλις 1 μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, αρκεί για να καλύψει το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες! Επίσης, οι νιφάδες βρώμης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από το πρωινό του;

Δείτε 5 υπέροχους τρόπους να ετοιμάσετε τη βρώμη σας από το προηγούμενο βράδυ.