Μπορεί το λέιζερ να αποκτά ολοένα και περισσότερες fans καθώς είναι η μόνη μέθοδος που μας βοηθά να ξεμπερδεύσουμε μια και καλή με την τριχοφυΐα, ωστόσο ακόμη και σήμερα το ξύρισμα αποτελεί την πιο κλασική μέθοδο αποτρίχωσης. Κι ενώ πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθούμε εδώ και αμέτρητα χρόνια, υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο ξύρισμα. Ας μάθουμε λοιπόν ποια είναι και πώς θα τα διορθώσουμε.

6 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο ξύρισμα

1. Ξυριζόμαστε μόλις μπούμε στην ντουζιέρα

Οι περισσότερες αντιμετωπίζουμε το ξύρισμα ως αγγαρεία και θέλουμε να ξεμπερδεύουμε όσο το δυνατόν πιο νωρίς, αλλά αυτή δεν είναι μια σωστή στρατηγική. Το σωστό είναι να αφήνουμε το ξύρισμα τελευταίο, έτσι ώστε οι τρίχες να έχουν μαλακώσει από την υγρασία και τη θερμότητα και οι πόροι μας να έχουν ανοίξει από τους ατμούς. Έτσι, θα πετύχουμε ένα βαθύ ξύρισμα.

2. Παραλείπουμε την απολέπιση

Μπορεί να νομίζουμε ότι το ξύρισμα μας προσφέρει την απολέπιση που χρειαζόμαστε, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι τρίχες να αφαιρούνται ευκολότερα και να αποφεύγεται το τσούξιμο στη συνέχεια.

3. Χρησιμοποιούμε σαπούνι

Ο αφρός από το σαπούνι ή το καθαριστικό μας γαλάκτωμα δεν προορίζονται για το ξύρισμα. Επιλέγουμε ένα τζελ ή αφρό ξυρίσματος ή δανειζόμαστε αυτόν του συντρόφου μας. Αν μας έχει τελειώσει ο αφρός ξυρίσματος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το conditioner για τα μαλλιά μας.

4. Επιλέγουμε ξυραφάκι με πολλές λεπίδες

Μπορεί ένα ξυραφάκι με 4-5 λεπίδες να προσφέρει γρηγορότερο ξύρισμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβες και κοψίματα στην επιδερμίδα μας. Ένα ξυραφάκι με τρεις λεπίδες είναι αρκετό.

5. Φυλάμε το ξυραφάκι στο ντους

Διατηρώντας το ξυραφάκι μας στο υγρό περιβάλλον της ντουζιέρας, αυξάνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης σκουριάς, καθώς και ανάπτυξης βακτηρίων ή μυκήτων. Φροντίζουμε λοιπόν να βρούμε κάποια άλλη θέση για το ξυραφάκι μας.

6. Δεν βάζουμε κρέμα μετά

Μετά το ξύρισμα πρέπει πάντα να εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα, ιδανικά σε νωπή επιδερμίδα.