Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές -και δεν θα βαρεθούμε ποτέ να επισημαίνουμε- η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής. Δεδομένου ότι έως και το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα, καταλαβαίνετε ότι δεν πρέπει να παραλείπουμε την εφαρμογή της αντηλιακής μας ούτε τις συννεφιασμένες ημέρες. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε παράλληλα να χαρίσουμε ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα μας και να καλύψουμε τυχόν ατέλειες;

Μπορούμε να βασιστούμε στο μέικ απ με SPF ή μήπως δεν είναι αρκετό;

Αν και ο δείκτης SPF σε μία ενυδατική κρέμα ή ένα foundation προσδίδει ενισχυμένη δράση στην καλλυντική σύνθεση, δυστυχώς δεν είναι αρκετός. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να εφαρμόζουμε μια εξειδικευμένη αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπό μας, η οποία μάλιστα θα είναι ανθεκτική στον ιδρώτα, ώστε να εξασφαλίσουμε προστασία με μεγάλη διάρκεια.

Δεδομένου ότι ο δείκτης SPF σε ένα μέικ απ δεν είναι αρκετός, αν ο στόχος μας είναι να χαρίσουμε ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα μας και να καμουφλάρουμε τυχόν ατέλειες, μπορούμε να επιλέξουμε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα ή να συνδυάσουμε το αντηλιακό μας με το foundation. Φυσικά, όταν λέμε να τα συνδυάσουμε, δεν εννοούμε να τα αναμείξουμε, καθώς κάτι τέτοιο θα αραίωνε τη σύνθεση, μειώνοντας τη δράση της αντηλιακής. Απλά, εφαρμόζουμε αντηλιακή πριν το foundation.

Εδώ αξίζει να διευκρινήσουμε, ότι ο δείκτης SPF δεν αθροίζεται με τον δείκτη της αντηλιακής. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα χρησιμοποιήσουμε μια αντηλιακή με SPF15 και ένα μέικ απ με SPF15, τα επίπεδα προστασίας παραμένουν στο 15 και δεν ανεβαίνουν στο 30.