Λίγο πιο θερμό από το κόκκινο, πιο ψυχρό από το πορτοκαλί, το κοραλί  χρώμα στα χείλη έχει σχεδόν κάθε καλοκαίρι την τιμητική του γιατί ταιριάζει απόλυτα στη μαυρισμένη επιδερμίδα. Ένα κοραλί γκλος ή κραγιόν και μία μάσκαρα είναι αρκετά για ένα εντυπωσιακό λουκ κατάλληλο για όλες τις ώρες. Παρακάτω, τα κατάλληλα tips και κανόνες που θα μας χαρίσουν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

View this post on Instagram

A post shared by ALISSA (@alissajanay)

#1

Για να απλωθεί σωστά το κραγιόν, πρέπει τα χείλη μας να είναι λεία και καλά ενυδατωμένα. Ετσι πριν τοποθετήσουμε το κραγιόν κάνουμε μία ήπια απολέπιση με την οδοντόβουρτσά μας. Στη συνέχεια τα ψεκάζουμε με ένα ιαματικό νερό ή ένα ενυδατικό face mist για να τα τονώσουμε. Τέλος, τα ταμπονάρουμε με ένα χαρτομάντηλο. Στη συνέχεια τα ενυδατώνουμε με ένα lip balm, εκτός και αν το κραγιόν μας έχει ενυδατική σύνθεση. Αφού απορροφηθεί το balm, τότε προχωράμε στο κραγιόν.

#2

Αν θέλουμε να κάνουμε πιο θερμή την απόχρωση των χειλιών μας, απλώνουμε πάνω από το κοραλί κραγιόν ένα χρυσαφί γκλος. Αντίθετα για να γίνει πιο ψυχρή, προσθέτουμε ένα γκλος στην απόχρωση των μούρων.

#3

Για ένα σταθερό αποτέλεσμα,  και για να βεβαιωθούμε ότι το χρώμα δε θα εξαπλωθεί εκτός του περιγράμματος, χρησιμοποιούμε πρώτα ένα μολύβι χειλιών παρόμοιας απόχρωσης.

#4

Για απόλυτα ακριβή και τέλεια εφαρμογή του κραγιόν χρησιμοποιούμε ένα μυτερό πινελάκι.

#5

Αν παρόλα αυτά κάνουμε κάποιο λάθος, δεν μουντζουρώνουμε το σημείο, αλλά το «σβήνουμε» με κονσίλερ.

#6

Για να μην απλωθεί το κραγιόν στα δόντια κάνουμε το εξής κόλπο: Αφού απλώσουμε το κραγιόν, βάζουμε τον δείκτη στο στόμα, πιέζουμε τα χείλη και τον τραβάμε προς τα έξω. Τα υπολείμματα του κραγιόν θα μείνουν πάνω στο δάχτυλο και τα δόντια μας θα παραμείνουν καθαρά.

#7

Τονίζουμε τα ζυγωματικά μας ένα ρουζ σε παρόμοια απόχρωση. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε το ίδιο κραγιόν.

#8

Δεν τονίζουμε τα μάτια μας. Μια μπεζ σκιά, ένα λεπτό eyeliner και μαύρη μάσκαρα είναι αρκετά για να τονίσουν τα μάτια μας και ταυτόχρονα να αναδείξουν τα χείλη μας.