Στη συνέντευξή της στο «Vita» μάς μιλάει με ενθουσιασμό για αυτή τη δουλειά, για τον ρόλο της, για την ιδιαίτερη σχέση της με τον παππού της, για τους στόχους, τις αγωνίες και τα θέλω της. Η Τζένη Καζάκου μάς συστήνεται.

Με παππού, γιαγιά και γονείς ηθοποιούς, θα μπορούσες να μην ακολουθήσεις τα βήματά τους;

«Το λάτρευα το θέατρο από πολύ μικρή, μεγάλωσα μέσα σε αυτό. Εκεί με θήλαζε η μαμά μου. Θυμάμαι που με έπαιρναν οι γονείς μου στις πρόβες. Μου άρεσε όλο αυτό και να το βλέπω ως θεατής, αλλά και να το ζω στα παρασκήνια. Και πάντα το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου».

Εκανες προβολές όταν έβλεπες θεατρικές παραστάσεις;

«Ναι, με φανταζόμουν πάνω στη σκηνή εκείνη την ώρα. Με τα χρόνια βέβαια, είχα και άλλα επαγγέλματα στο μυαλό μου, αλλά ήταν το μόνο που επικρατούσε. Ηταν το μόνο σταθερό. Και προς το τέλος κοντά στις Πανελλήνιες είπα ότι τελικά αυτό θέλω να κάνω. Ετσι μόλις τελείωσα το σχολείο εκείνο το καλοκαίρι έκανα προετοιμασία για να μπω στη δραματική σχολή, στην “Πράξη Επτά”. Εδωσα λοιπόν εξετάσεις, πέρασα και έτσι αρχίσαν όλα».

Μεγάλωσες φαντάζομαι με τις ελληνικές ταινίες και με τις ιστορίες που σου έλεγαν και οι δικοί σου.

«Τις έχω δει όλες. Μου αρέσουν παρά πολύ και κυρίως αυτές της γιαγιάς μου, Τζένης Καρέζη».

Να υποθέσω ότι είσαι θαυμάστριά της…

«Ναι, αλλά πιο πολύ τη θαυμάζω ως άνθρωπο. Απ’ όλα αυτά που μου έχει πει ο μπαμπάς μου και από τις ιστορίες που μου διηγείται ο παππούς μου. Θα ήθελα πάρα πολύ να την έχω γνωρίσει».

Φέτος κάνεις το τηλεοπτικό σου ντεμπούτο στη νέα σειρά του MEGA «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

«Πράγματι, είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίζω στη νέα σειρά του MEGA και που συνεργάζομαι με αυτά τα δύο ονόματα Ρέππα – Παπαθανασίου. Είναι μεγάλο σχολείο. Το κλίμα είναι υπέροχο. Είμαι τυχερή που συνεργάζομαι με ένα δυνατό καστ ηθοποιών με ιστορία στην κωμωδία και ιδιαίτερα με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδη που κάνουν τους γονείς μου και με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Με συμβουλεύουν και με κάνουν να νιώθω ασφάλεια».

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Με πήρε τηλέφωνο η Ελενα Δημητρακοπούλου που είναι βοηθός σκηνοθέτη και μου είπε να κάνω ένα κάστινγκ. Μου έστειλε μια σκηνή, κάναμε το πρώτο δοκιμαστικό, πήγε πολύ καλά, κάναμε και ένα δεύτερο και σε 3 μέρες με πήραν τηλέφωνο και μου ανακοίνωσαν ότι με πήραν. Ημουν στον δρόμο όταν το έμαθα και μόλις το άκουσα… πυροτεχνήματα!»

Τι θα μας αποκαλύψεις για τον ρόλο σου;

«Η Λίζα Νταλαούρα που υποδύομαι είναι μια πολύ γλυκιά κοπέλα, πολύ αθώα, υποχωρητική, διαλλακτική αλλά και πολύ πεισματάρα ταυτόχρονα. Είναι από μια νεόπλουτη οικογένεια της ελληνικής επαρχίας και θέλει να φύγει από τον στενό κλοιό της οικογένειας. Κάποια στιγμή πάει στην Αθήνα και μετά αποφασίζει να πάει στο Λονδίνο για να συνεχίσει τις σπουδές της. Εκεί ερωτεύεται τον Αλφρεντ. Επικοινωνεί λοιπόν με τους γονείς της, την Πένη Νταλαούρα και τον Λυκούργο Νταλαούρα, που τους υποδύονται όπως είπα και παραπάνω η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, και τους λέει για τον Αλφρεντ. Οι γονείς της και όλο της το σόι πιστεύουν ότι ο Αλφρεντ είναι λόρδος από το Λονδίνο. Γυρνάμε λοιπόν πίσω στην Ελλάδα και ακούμε όλο για λόρδους, ο Αλφρεντ δεν καταλαβαίνει ποιος είναι ο λόρδος. Εγώ δεν ξέρω πώς να τους το πω. Η μαμά το μαθαίνει πρώτη και από και από εκεί και πέρα ξεκινάνε όλα…».

Απίστευτες στιγμές γέλιου θα ζήσουμε τη νέα σεζόν στο MEGA. Οι «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» προετοιμάζονται για την ορμητική τους είσοδο στο νέο πρόγραμμα του MEGA

Οι γονείς σου και ο παππούς σου σε συμβουλεύουν;

«Με συμβουλεύουν για τη δουλειά, αλλά όχι για τους ρόλους. Δηλαδή με είχαν προετοιμάσει για το πόσο δύσκολα και κουραστικά είναι τα γυρίσματα, τέτοιες συμβουλές. Συμβουλές που έχουν να κάνουν με την υποκριτική δεν ζητάω, ούτε ρωτάω τίποτα γιατί θέλω να τα κάνω όλα μόνη μου. Να ακολουθήσω και να “χτίσω” τη δική μου διαδρομή. Ο,τι χρειαστώ θα ρωτήσω τον σκηνοθέτη».

Η σχέση σου με τον παππού σου;

«Είναι πολύ ιδιαίτερη. Μου έκανε μάθημα στο πρώτο έτος της σχολής, είναι ο πρώτος άνθρωπος που με έχει δει να παίζω. Τον αγαπάω πάρα πολύ, τον λατρεύω. Είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος, είναι σαν λεξικό βασικά ο παππούς μου, δηλαδή μπορώ να κάθομαι ώρες και να τον ακούω να μου λέει ιστορίες. Τα ακούω όλα και τα απορροφώ σαν σφουγγάρι».

Από τον χαρακτήρα της μαμάς και του μπαμπά σου έχεις πάρει τίποτα;

«Εχω πάρει το πείσμα και τον τσαμπουκά της μαμάς, αλλά και την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία της. Ο μπαμπάς μου, μου δίνει τη λογική του. Και επειδή λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα με παροτρύνει να μην τα παίρνω όλα μέσα μου, να παίρνω απόσταση από αυτά που με στενοχωρούν, με ενοχλούν ή με πιέζουν και να τα βλέπω σαν τρίτος».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Στόχος μου είναι να καταφέρω, όσο καιρό και αν πάρει αυτό, να κάνω το δικό μου έργο προς το κοινό. Θέλω δηλαδή οι άνθρωποι που θα με βλέπουν είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση ανάλογα με τον ρόλο μου, κάθε φορά να μπορούν ίσως να βρουν πράγματα και να ταυτιστούν και να πουν “α, κι εγώ έχω βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση, σε μια τέτοια συνθήκη”, θέλω να εξελιχθούμε μαζί. Δεν κάνω μακρινά σχέδια, θέλω να καταφέρω αυτά που έχω τώρα στο μυαλό μου και μετά να έρθουν τα άλλα και να πάω παρακάτω».

Το καλοκαίρι θα κάνεις διακοπές;

«Θα έχω φουλ γυρίσματα, εκτός από μια διακοπή δύο εβδομάδων. Δεν έχω προλάβει ακόμα να σκεφτώ τι θα κάνω»

Μουσική;

«Ακούω πολλή μουσική, ροκ, Ac/Dc, Guns N’ Roses, Red Hot Chili Peppers».

Γυμνάζεσαι;

«Μόνο μέσω του χορού και μου αρέσει πολύ. Κάνω χορό. Είναι άλλος ένας τρόπος έκφρασης».

Διατροφή;

«Τρώω τα πάντα. Στην καθημερινότητά μου προσέχω να τρώω όσο πιο υγιεινά μπορώ, αλλά λόγω δουλειάς δεν τα καταφέρνω πάντα».

Και ποιος φροντίζει το φαγητό;

«Τρώω μαμαδίστικο φαγητό. Μαγειρεύει υπέροχα η μαμά μου».

Το αγαπημένο σου;

«Το σπανακόρυζο της μαμάς μου».

Τι σου έλειψε στην καραντίνα;

«Πέρασα από διάφορα στάδια στην καραντίνα. Στην αρχή μου άρεσε η απομόνωση γιατί είμαι μοναχικός άνθρωπος οπότε μου άρεσε που ήμουν σπίτι, μόνη με τον εαυτό μου, είχα χρόνο να σκεφτώ, να διαβάσω. Στη συνέχεια όμως μου έλειψαν οι φίλοι και η ελευθερία μου».

Τον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις;

«Ακούω μουσική και προσπαθώ να τον αφιερώνω στην οικογένειά μου και στους φίλους μου».

Φωτογραφίες: Studio Vrettos

Styling: Ηλέκτρα Κουλκουβίνη

Make up artist / Hair stylist: CHRISTINA D.