Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να διατηρούμε όμορφη της επιδερμίδα μας είναι η συνεπής φροντίδα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθέσεις. Ανάμεσα στην ατελείωτη λίστα των συστατικών περιποίησης που περιέχονται σε αυτές, εμείς ξεχωρίσαμε 10 για την ισχυρή ευεργετική δράση τους και τη διαχρονικά υψηλή απόδοσή τους.

 

Αντηλιακά φίλτρα

Το Νο1 όπλο στη μάχη κατά της γήρανσης αφού εμποδίζουν τη φωτογήρανση, προλαμβάνουν τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες. Ενα από τα γνωστότερα φυσικά αντηλιακά φίλτρα είναι το οξείδιο zinc (οξείδιο ψευδαργύρου), το οποίο αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου ώστε να μην διεισδύουν στην επιδερμίδα.

Αντιοξειδωτικά συστατικά

Προστατεύουν τις πολύτιμες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση. Αντιοξειδωτικά συστατικά υπάρχουν πάρα πολλά, ωστόσο μερικά από τα διασημότερα είναι το εκχύλισμα ελιάς, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, το πράσινο τσάι, και το σταφύλι.

 Βιταμίνη C

Ενα από τα ισχυρότερα στοιχεία κατά της αντιγήρανσης, απαραίτητη σε διάφορες μεταβολικές λειτουργίες της επιδερμίδας, όπως η σύνθεση κολλαγόνου. Επιπλέον εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση, λειαίνει τις ρυτίδες, ενώ προσφέρει απαλότητα και φωτεινότητα. Ιδανικό καλλυντικό συστατικό για κάθε ηλικία και τύπο.

Βιταμίνη Ε

Σημαντικό αντιοξειδωτικό, με ενυδατικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης βελτιώνει το ξηρό, τραχύ δέρμα και τα σκασίματα.

Γλυκολικό οξύ

Το γνωστότερο οξύ από την ομάδα των άλφα-υδροξύ οξέων (AHA) που κάνει ήπια απολέπιση, ξεμπλοκάρει τους πόρους, βελτιώνει την όψη των ρυτίδων, τον τόνο και τη λάμψη του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή νέων κυττάρων.

Πεπτίδια

Ισχυρές ενώσεις αμινοξέων που ενισχύουν τις μεταβολικές διεργασίες του δέρματος. Μεταξύ άλλων επιδιορθώνουν τις βλάβες των κυττάρων που προκαλούνται από την οξείδωση. Διεγείρουν τη σύνθεση του κολλαγόνου και συσφίγγουν το δέρμα, κάνοντάς το πιο ανθεκτικό. Επίσης βελτιώνουν την πυκνότητά του και συμβάλλουν στην ανάκτηση της νεανικής όψης.

Ρετινόλη

Ενα από τα πιο αγαπημένα συστατικά των δερματολόγων, που προσφέρει θεαματική βελτίωση σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Διεγείρει την παραγωγή νέων κυττάρων, κάνει πιο ομοιόμορφο και φωτεινό τον τόνο, καταπολεμά την ακμή και επιταχύνει την επούλωση των σημαδιών της, συμβάλλει στη μείωση των δυσχρωμιών.

Υαλουρονικό οξύ

Ελαφρύς, υδρόφιλος παράγοντας που συγκρατεί την υγρασία στα κύτταρα, «γεμίζοντας» τις λεπτές γραμμές και τις βαθιές ρυτίδες.

Ωμέγα Λιπαρά Οξέα

Δυναμώνουν τα τοιχώματα των κυττάρων και τα διατηρούν ενυδατωμένα, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση. Εκτός από τα καλλυντικά και τα έλαια στα οποία βρίσκονται σε πλούσιες ποσότητες, τα προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής από πηγές λιπαρών οξέων που βρίσκονται κυρίως σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός και η σαρδέλα αλλά και στο ελαιόλαδο, στα καρύδια κλπ.