Ο χειμώνας αποτελεί την πιο «δύσκολη» εποχή του χρόνου για το δέρμα μας. Από τη μία το κρύο και ο παγωμένος αέρας έξω και από την άλλη το ξηρό κλίμα που επικρατεί στους εσωτερικούς χώρους λόγω του κλιματισμού, δημιουργούν έναν συνδυασμό που διαταράσσει τον υδρολιπιδικό φραγμό και απογυμνώνει την επιδερμίδα μας από τα φυσικά της έλαια και την υγρασία της. Γι’ αυτό λοιπόν φροντίζουμε να εμπλουτίσουμε τη διαδικασία της περιποίησής μας με τις κατάλληλες συνθέσεις, ιδιαίτερα το βράδυ. Τότε που η επιδερμίδα επιδιορθώνει τις φθορές της και έχει τον χρόνο να απορροφήσει όλα τα ωφέλιμα συστατικά που της προσφέρουμε.

5 βήματα για ενυδατωμένη επιδερμίδα

Βήμα 1ο – Ντεμακιγιάζ με έλαιο

Αφήνουμε το νερό micellaire και το καθαριστικό με οξέα και δραστικούς παράγοντες στην άκρη. Προτιμάμε ένα έλαιο καθαρισμού που θα φερθεί πολύ πιο ευγενικά στο δέρμα μας απομακρύνοντας απαλά αλλά αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους.

Βήμα 2ο – Καθαρισμός με θρεπτικό καθαριστικό

Για το δεύτερο στάδιο του διπλού καθαρισμού διαλέγουμε μια πλούσια φόρμουλα σε λιπίδια και μαλακτικούς παράγοντες. Έχουμε κατά νου ότι όσο πιο πλούσια είναι η σύνθεση τόσο το καλύτερο.

Βήμα 3ο – Ενυδάτωση με serum υαλουρονικού οξέος

Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόζουμε κατευθείαν τον ορό ή το booster με υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό έχει την ιδιότητα να απορροφάει ως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, άρα είναι αυτονόητη η αξία του. Κάνουμε ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί εντελώς προτού περάσουμε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 4ο – Θρέψη με ενυδατικό έλαιο

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλον ορό για κάποιον άλλον σκοπό, όπως για παράδειγμα για αντιγήρανση ή δυσχρωμίες, τότε περνάμε κατευθείαν στην εφαρμογή ενός ελαίου πλούσιου σε φυτικά εκχυλίσματα. Επιλέγουμε ένα μείγμα με υψηλής ποιότητας βοτανικά εκχυλίσματα, όπως αναπλαστική λεβάντα, αντιγηραντικό τριαντάφυλλο, ανακουφιστική καλέντουλα, θρεπτικό νυχτολούλουδο. Το έλαιο προσθέτει άλλη μια στρώση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα και τη σφραγίζει.

Βήμα 5ο – Ανάπλαση με ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα

Όσο πιο ξηρή η επιδερμίδα τόσο πιο ενισχυμένη πρέπει να είναι η κρέμα. Αφήνουμε λοιπόν τα τζελ ή τις λεπτόρρευστες συνθέσεις μέχρι το καλοκαίρι και επιλέγουμε πλούσιες συνθέσεις σε λιπίδια. Αντί για ενυδατική κρέµα, προτού κοιµηθούμε μπορούμε να απλώσουμε σε πρόσωπο και λαιµό µια µάσκα που ενισχύει τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, µειώνει την απώλειά του και παράλληλα «γεµίζει» τις λεπτές γραµµές και ρυτίδες. Προτιµάμε µια µάσκα που δεν ξεπλένεται (overnight mask) και την αφήνουμε να δράσει όλο το βράδυ.