Εδώ και 3 δεκαετίες, ο Ben Affleck παραμένει το δυνατό χαρτί του Χόλιγουντ, αποδεικνύοντας ότι το πολύπλευρο ταλέντο του συνδυάζει την ποιότητα με την εμπορική απήχηση, αξίες που δεν είναι πάντα αυτονόητες για ένα είδωλο της ποπ κουλτούρας.

Who is who

Γεννημένος στις 15 Αυγούστου 1972 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, ήθελε να γίνει ηθοποιός από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Εχει έναν ακόμα αδελφό 3 χρόνια μικρότερο, τον Casey, ο οποίος είναι ένα εξίσου πετυχημένο όνομα του αμερικανικού κινηματογράφου, αν και πιο χαμηλών τόνων.

Οι καταβολές του είναι αμιγώς ευρωπαϊκές (έχει ιρλανδέζικες, βρετανικές, γερμανικές και σκωτσέζικες ρίζες). Οι γονείς του τού έδωσαν το μεσαίο του όνομα Geza, από έναν ούγγρο οικογενειακό φίλο ο οποίος ανήκει στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

Η καριέρα και το breakthrough

Ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 12 ετών, με ένα διαφημιστικό. Τότε θα γνωρίσει και τον αγαπημένο του φίλο Matt Damon. Το 1997, απογοητευμένος από τα σενάρια που του έδιναν στα οποία δεν είχε ποτέ τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εκείνος και ο Matt αποφασίζουν να γράψουν το δικό τους.

Ετσι προέκυψε το «Good Will Hunting», η ταινία που τους καθιέρωσε στο Hollywood αποσπώντας 2 Οσκαρ και 9 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών και το Οσκαρ για το καλύτερο σενάριο.

Director’s Cut

Εχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, blockbusters όπως τα «Αρμαγεδδών», «Shakespeare In Love», «Daredevil», «Pearl Harbor», «Justice League» κ.ά. Εκτός όμως από ηθοποιός είναι και εξαιρετικός παραγωγός και σκηνοθέτης, με ταινίες όπως οι «Argo», «The Town» και «Gone Baby Gone» στο ενεργητικό του.

Tabloids

Κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα διεθνή media εξαιτίας της προσωπικής του ζωής, τόσο εξαιτίας των εθισμών του στο αλκοόλ όσο και των σχέσεών του. Έχει παντρευτεί την Jennifer Lopez, με την οποία είχε υπάρξει ξανά αρραβωνιασμένος το 2002.

Father Figure

«Αποφάσισα να κόψω το κάπνισμα όταν έμαθα ότι περιμέναμε παιδί, το 2005. Από τότε έχω δει μεγάλη βελτίωση στην υγεία μου». Εχει τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιο με την Jennifer Garner, με την οποία χώρισε το 2018.