Τι είναι η μεσοθεραπεία;
Με απλά λόγια πρόκειται για την έγχυση διαφόρων ουσιών στο δέρμα του προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου, οι οποίες στοχεύουν στην ενυδάτωση του δέρματος, στην καταπολέμηση των πανάδων και των κηλίδων, στην πρόληψη και την καταπολέμηση των ρυτίδων και γενικότερα στην ανανέωση της επιδερμίδας. Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στο σώμα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας (χρησιμοποιώντας διάφορες ουσίες ανάλογα με το είδος της κυτταρίτιδας, όπως κοκτέιλ αγκινάρας ή κοκτέιλ καρνιτίνης) και του τοπικού πάχους.

Τι ουσίες χρησιμοποιούνται;
Η πιο γνωστή ουσία που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες είναι το υαλουρονικό οξύ, ένας πολυσακχαρίτης που ενυδατώνει και επαναφέρει την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και την απαλότητα στο δέρμα. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών.
Επίσης, χρησιμοποιούνται βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C, που προάγουν την σύνθεση κολλαγόνου. Η βιταμίνη C προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, αναστρέφει τα σημάδια φωτογήρανσης και καταπολεμά τις πανάδες. Είναι αντιοξειδωτική, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες και δρα αναπλαστικά, αντιγηραντικά και αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη Α βελτιώνει την ανάπτυξη των γερασμένων κυττάρων της επιδερμίδας και βοηθάει στην κερατινοποίησή του. Η Βιταμίνη Β5 ή παντοθενικό οξύ είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος βιταμινών Β. Τοπικά χρησιμοποιείται ως μαλακτικό-επουλωτικό του δέρματος.
Πέρα από αυτά, χρησιμοποιούνται και πλήθος άλλων παραγόντων, όπως πεπτίδια, αμινοξέα κ.α. ανάλογα με το πρόβλημα που καλείται ο ειδικός να αντιμετωπίσει.

Σε ποιους απευθύνεται;
Η μεσοθεραπεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Μάλιστα, διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, που σημαίνει ότι ακόμα και οι πιο πολυάσχολοι μπορούν να επωφεληθούν.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Οι συνεδρίες καθορίζονται από το είδος του προβλήματος και την έντασή του, αλλά και το πρωτόκολλο των ουσιών που χρησιμοποιείται κάθε φορά. Συνήθως στο πρόσωπο προτείνονται από 4-6 συνεδρίες, ενώ στο σώμα 5-10 συνεδρίες.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;
Αρχικά, θα πρέπει να διακρίνουμε την μεσοθεραπεία ανάλογα με τον τρόπο έγχυσης των ουσιών. Μια επιλογή είναι η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία κατά την οποία εγχύουμε ουσίες στο δέρμα, χρησιμοποιώντας συσκευή με μικρορεύματα. Στη μέθοδο αυτή δεν υπάρχει ερεθισμός και τραυματισμός του δέρματος και ο πελάτης επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Έπειτα, υπάρχει η ενέσιμη μεσοθεραπεία, που γίνεται είτε με τη σύριγγα στο χέρι είτε με πιστόλι που έχει ενσωματωμένη σύριγγα. Τέλος, υπάρχει η μέθοδος του microneedling, που γίνεται είτε με roller είτε με dermapen. Στην πρώτη περίπτωση μια ρόδα με ενσωματωμένες βελόνες κινείται πάνω στο δέρμα και γίνεται διείσδυση των ουσιών, ενώ στη δεύτερη ένα στυλό φέρει βελόνες, που κινούνται πάνω-κάτω και ανοίγουν διαύλους για την έγχυση των ουσιών. Με το dermapen και το roller πετυχαίνουμε τραυματισμό του δέρματος, ο οποίος είναι επιθυμητός, καθώς ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία
το Κέντρο Αντιγήρανσης και Κοσμετολογίας Dibeauty
Ευτυχίδου 47, Παγκράτι, τηλ 2118500800