1

Πόσες φορές έχουμε σβήσει μια κατά τα άλλα τέλεια φωτογραφία επειδή είχαμε μισόκλειστα μάτια; Τι κάνουμε: Λίγο πριν από το κλικ, κλείνουμε τα μάτια και τα ανοίγουμε σιγά-σιγά, ώστε να συνηθίζουν το φλας.

2

Για να αποφεύγουμε το διπλοσάγονο, τεντώνουμε τον λαιμό και προεκτείνουμε ελαφρώς μπροστά το κεφάλι μας. Προσοχή: Όχι υπερβολές, αν δεν θέλουμε να μοιάζουμε με στρουθοκάμηλο.

3

Το φλας είναι αμείλικτο και προδίδει τη λάθος απόχρωση του μέικ απ. Γι’ αυτό φροντίζουμε ώστε το χρώμα στο ντεκολτέ να είναι το ίδιο με του προσώπου. Eπιπλέον έχουμε μαζί μας ένα ενυδατικό σπρέι που φρεσκάρει και το μακιγιάζ, και αναζωογονεί το δέρμα.

Ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά σπρέι προσώπου με φανατικούς οπαδούς πολλές celebrities, είναι το Facial Spray with Aloe, Herbs and Rosewater του Mario Badescu (στο Beauty Hall)

4

Κάνουμε τα μάτια μας να δείχνουν μεγαλύτερα, τονίζοντας με καφέ σκιά το κέντρο της γραμμής του πάνω και του κάτω βλεφάρου. Δεν ξεχνάμε να δώσουμε καμπύλη στις βλεφαρίδες και να προσθέσουμε μάσκαρα.

5

Βρίσκουμε στον καθρέφτη το «δυνατό» μας προφίλ και το αναπαράγουμε στις πόζες μπροστά στον φακό.

6

Για να αποφύγουμε το χαμόγελο του Τζόκερ, μιμούμαστε τις διάσημες: Πιέζουμε τη γλώσσα πίσω από τα μπροστινά δόντια και χαμογελάμε.

7

Τα φρύδια είναι το χαρακτηριστικό που αναδεικνύει την έκφρασή μας. Γι’αυτό, «γεμίζουμε» τα φρύδια μας με μια ειδική σκιά ή μολύβι, έναν τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό μας χρώμα.

Η μίνι παλέτα Brow Zings της Benefit περιέχει 2 αποχρώσεις σκιών και ένα μίνι τσιμπιδάκι (στα Sephora)

8

Για άμεση ζωντάνια και λάμψη στο πρόσωπο, απλώνουμε στα μάγουλα ένα κρεμώδες ρουζ.

Το ρουζ Miracle Touch, της Max Factor
είναι ένα από τα καλύτερα κρεμώδη ρουζ, γιατί απλώνεται ομοιόμορφα, διαρκεί πολύ καιρό και μεταφέρεται παντού.

9

Επιδιώκουμε να βγάζουμε πολλές φωτό. Σύμφωνα με γκάλοπ, όσοι θεωρούν ότι δεν έχουν φωτογένεια είναι επειδή δεν έχουν εξοικειωθεί με τον φακό.

10

Για τέλεια επιδερμίδα, σε επίπεδο πίξελ, χρησιμοποιούμε καλλυντικές συνθέσεις με ειδικά οξέα, ενυδατικά στοιχεία και φωτοανακλαστήρες, που βελτιώνουν τη συνοχή της επιδερμίδας, λειαίνουν το ανάγλυφό της και κάνουν τους πόρους λιγότερο ορατούς.