Η κορυφαία στιγμή της καριέρας της ήταν όταν βραβεύθηκε με το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας». Αντιμετωπίζει με χιούμορ τις ατυχίες που της συμβαίνουν. Το ίδιο έκανε και κατά την απονομή του χρυσού αγαλματιδίου, όταν παραπάτησε και έπεσε πάνω στη σκηνή. Παρότι δεν ανήκει στα κλασικά πρότυπα ομορφιάς, το όνομά της φιγουράρει στις λίστες με τις πιο σέξι γυναίκες.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

ΔΙΑΙΤΕΣ
«Δεν κάνω δίαιτα, γιατί με κάνει δυστυχισμένη. Άλλωστε, μου αρέσει η εμφάνισή μου. Προτιμώ να δείχνω λίγο πιο παχουλή στην κάμερα και από κοντά να είμαι όπως ένας κανονικός άνθρωπος, παρά να φαίνομαι θαυμάσια στην οθόνη και στην πραγματικότητα να μοιάζω με ένα σκιάχτρο.»

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
«Γυμνάζομαι για να είμαι σε φόρμα στις ταινίες, αλλά μισώ να λέω στους άλλους ότι το κάνω ευχάριστα. Θέλω να ρίξω γροθιά σε όσους λένε ότι τους αρέσει η γυμναστική.»

ΦΑΓΗΤΟ
«Για το Χόλιγουντ θεωρούμαι παχουλή, όμως δεν πρόκειται να λιμοκτονήσω για να πάρω έναν ρόλο. Άλλωστε, όταν πεινάς, δεν μπορείς να δουλέψεις. Για μένα δεν θα υπάρξουν ποτέ φήμες ότι υποφέρω από ανορεξία.»

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη, γιατί κάνω αυτό που αγαπώ, παίρνω πολλά χρήματα για την ηλικία μου και επίσης ξεκουράζομαι αρκετούς μήνες. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ηθοποιοί διαμαρτύρονται.»

ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΑ
«Δεν θα ήθελα να γίνω πολύ διάσημη, όπως η Kristen Stewart. Δεν ξέρω πώς θα ένιωθα αν ξαφνικά στη ζωή μου γινόταν πανδαιμόνιο. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον δεν με αγνοούν στα πάρτι, δεν μπορώ όμως να πω ότι σχηματίζουν ουρές έξω από το σπίτι μου.»

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
«Κάποια στιγμή έπαθα πνευμονία και όταν πήγα να βγάλω ακτινογραφία θώρακος, ανακάλυψα ότι έχω ασύμμετρο στήθος. Αντί να ανησυχήσω για την πνευμονία, ρωτούσα τους γιατρούς τι να κάνω με το στήθος μου.»