Τα ζευγάρια που συμπεριφέρονται με μεγάλη γενναιοδωρία στο πλαίσιο της σχέσης τους έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι είναι ευτυχισμένοι στον γάμο ή τη σχέση τους, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Virginia σε 1.400 ζευγάρια ηλικίας 18-46 ετών.

Περίπου το 50% των γυναικών και το 46% των ανδρών με υψηλά επίπεδα γενναιοδωρίας στον γάμο τους ανέφεραν ότι είναι πολύ ευτυχισμένοι. Συγκριτικά, μόλις το 14% των ζευγαριών που δεν είχαν υψηλά επίπεδα γενναιοδωρίας ανέφεραν ότι ήταν ευτυχισμένα.

Επίσης, η γενναιοδωρία -το να προσφέρει, δηλαδή, ο ένας σύντροφος στον άλλον αυτό που πραγματικά επιθυμεί, αποδεικνύοντάς του έμπρακτα ότι γνωρίζει τις ανάγκες του και νοιάζεται γι’ αυτές– φαίνεται ότι επηρεάζει θετικά και τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

Ωστόσο, πέρα από τη γενναιοδωρία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σεξ παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας ενός ευτυχισμένου γάμου. Οι άνδρες και οι γυναίκες που ανέφεραν καλή σεξουαλική ζωή ήταν 10 έως 13 φορές πιο πιθανό να αναφέρουν ότι ήταν πολύ ευτυχισμένοι στον γάμο τους.