Το 30% των εφήβων κοριτσιών δηλώνει ότι έχει γνωρίσει από κοντά άγνωστα πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσαν στο internet, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics. Η επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά είναι πιο πιθανό να υιοθετηθεί από έφηβες που έχουν ήδη πέσει θύματα κακοποίησης ή είναι παραμελημένες από την οικογένειά τους. Οι έφηβες αυτές σύμφωνα με τους ερευνητές είναι πιο πιθανό να προβάλουν πιο προκλητικά προφίλ online αυξάνοντας τις πιθανότητες να αποτελέσουν στόχο.

Η έρευνα έδειξε ότι τα υψηλού κινδύνου προφίλ (δηλαδή προκλητικά) είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε πραγματικές συναντήσεις εκτός διαδικτύου. Οι συναντήσεις αυτές μπορεί να είναι ασφαλείς, αλλά μπορεί να είναι και εξαιρετικά επικίνδυνες όπως αποκαλύπτεται από τις ίδιες τις μαρτυρίες κοριτσιών που συμμετείχαν σε προηγούμενη πιλοτική έρευνα όπου είχαν ερωτηθεί αν είχαν συναντήσει κάποιον άγνωστο εκτός διαδικτύου.

Στην τρέχουσα έρευνα συμμετείχαν 251 κορίτσια 14-17 ετών και διαπιστώθηκε ότι το 30% των κοριτσιών ανέφεραν ότι είχαν offline συναντήσεις με ανθρώπους που είχαν γνωρίσει στο Internet και των οποίων την ταυτότητα δεν είχαν επιβεβαιώσει πριν την συνάντηση.