Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Bath υποστηρίζουν ότι τα απαιτητικά προγράμματα εκγύμνασης δεν παρέχουν επιπλέον οφέλη για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και δεν οδηγούν σε περισσότερες καύσεις λίπους για εκείνους που προσπαθούν να αδυνατίσουν.

Η ήπια άσκηση είναι εξίσου αποτελεσματική όσο και τα πιο απαιτητικά προγράμματα σε ότι αφορά την επιτυχία της προσπάθειας απώλειας βάρους καταλήγουν οι ερευνητές.

Οι ειδικοί εξέτασαν για πόσο διάστημα και με ποια ένταση θα πρέπει να γυμνάζονται οι συμμετέχοντες με στόχο την απώλεια βάρους.

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από 38 άνδρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 52 χρόνια, οι οποίοι έκαναν καθιστική ζωή, να γυμνάζονται πέντε φορές την εβδομάδα. Παράλληλα περιόρισαν τον αριθμό θερμίδων που κατανάλωναν.

Οι μισοί συμμετέχοντες έκαναν εντατική προπόνηση στον διάδρομο και οι άλλοι μισοί γυμνάζονταν σε μέτρια ένταση.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές και το οποίο δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Physiological Reports είναι ότι οι συμμετέχοντες και στις δυο ομάδες έχασαν την ίδια ποσότητα βάρους.

Επομένως, φαίνεται σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι σε ότι αφορά την απώλεια βάρους είναι αποτελεσματικό το να εντάξουμε έστω και την ήπια άσκηση στην καθημερινότητά μας.