Αυτό ισχυρίζονται αμερικανοί ερευνητές και προειδοποιούν όλους όσους καταναλώνουν παχυντικές τροφές μετά από μια ώρα εξαντλητικής γυμναστικής ότι το «κάψιμο» των θερμίδων σταματά αμέσως μετά τη λήξη της σωματικής άσκησης!

«Δεν είναι ότι η γυμναστική δεν καίει λίπος», αναφέρει ο κ. Έντουαρντ Μελάνσον από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

«Απλώς μετά αναπληρώνουμε τις θερμίδες. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι επειδή ασκούνται έχουν την… άδεια να τρώνε ό,τι θέλουν και η έρευνά μας δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορείς πολύ εύκολα να καταστρέψεις ό,τι μόλις έκανες», εξηγεί ο ειδικός.

Σύμφωνα με το έντυπο «Exercise and Sport Sciences Review», οι ερευνητές προχώρησαν σε μετρήσεις για να δουν κατά πόσο οι 65 εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη έκαιγαν περισσότερες θερμίδες μέχρι 24 ώρες μετά την άσκηση.

Συγκεκριμένα, μελέτησαν ανθρώπους διαφορετικής φυσικής κατάστασης και σωματικού βάρους. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι ίσως η καλύτερη «εξίσωση» για τη διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους είναι ο υπολογισμός των θερμίδων των τροφών που καταναλώνουμε.

«Εάν κάποιος κάνει γυμναστική για να χάσει βάρος ή λίπος, τότε θα πρέπει να λάβει υπόψη πόσες από τις θερμίδες που προσλαμβάνει τελικά καίει», εξηγεί ο κ. Μελάνσον.

«Συνιστούμε ο κόσμος να απαγκιστρωθεί από το μύθο ότι η άσκηση μικρής έντασης ενισχύει την μεγαλύτερη καύση λίπους αργότερα. Η άσκηση δεν επηρεάζει την καύση του λίπους, εάν δεν αλλάξουν και οι διατροφικές συνήθειες», αναφέρει ο ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Αδυνατίζετε χάνοντας λίπος, ΟΧΙ… βάρος!
http://www.vita.gr/html/ent/264/ent.6264.asp

8 μύθοι που σας εμποδίζουν να κάψετε λίπος
http://www.vita.gr/html/ent/777/ent.6777.asp

1 στους 4 με το γονίδιο της παχυσαρκίας
http://www.vita.gr/html/ent/016/ent.7016.asp