Ολοένα και πιο όμορφες γίνονται με την πάροδο των ετών οι γυναίκες και το μυστικό τους, όπως υποστηρίζουν Φιλανδοί ειδικοί, είναι καθαρά εξελικτικό!

Η μελέτη ανήκει στους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι ελκυστικές γυναίκες αποκτούν τελικά περισσότερα παιδιά από εκείνες που δεν είναι και τόσο εμφανίσιμες.

Διαπίστωσαν ακόμη ότι τις περισσότερες φορές τα παιδιά των όμορφων γυναικών είναι κορίτσια, εκτοξεύοντας έτσι το συνολικό ποσοστό των ελκυστικών γυναικών σε υψηλότερα επίπεδα.

Αντίθετα, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ακριβώς επειδή οι πιθανότητες απόκτησης ενός αγοριού είναι λιγότερες, οι άνδρες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν τις γυναίκες σε ομορφιά, διατηρώντας έτσι πιο τραχιά χαρακτηριστικά.

Οι ειδικοί παρακολούθησαν 2.000 άνδρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ για ένα διάστημα 40 ετών. Στην πορεία της μελέτης οι ειδικοί με τη βοήθεια φωτογραφιών παρακολουθούσαν την εξωτερική εμφάνιση των δύο φύλων, ενώ παράλληλα συνέλεγαν στοιχεία για τους απόγονους που είχαν αποκτήσει τα ζευγάρια.

Ακόμη το 2006, μια βρετανική μελέτη από τους ειδικούς του London School of Economics είχε δείξει ότι τα όμορφα ζευγάρια είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κόρες.

Διαβάστε ακόμα:
Ομορφιά: Τι προσέχουν οι άνδρες και τι οι γυναίκες;
http://www.vita.gr/html/ent/564/ent.8564.asp

Μαρτυρία: Από δικηγόρος, γκουρού της ομορφιάς
http://www.vita.gr/html/ent/033/ent.9033.asp

Πεπτίδια: Η εξέλιξη στην αντιγήρανση
http://www.vita.gr/html/ent/837/ent.7837.asp