Για όλους όσους υποτιμούσαν μέχρι σήμερα τη θρεπτική αξία των κατεψυγμένων, μια νέα βρετανική έρευνα επιβεβαιώνει ότι είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα τρόφιμα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Sheffield Hallam μάλιστα υποστηρίζουν ότι συχνά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά αλλοιώνονται κατά τη μεταφορά ή συσκευασία των φρέσκων τροφίμων, με αποτέλεσμα να μην είναι δεδομένη η θρεπτική τους υπεροχή.

Μελετώντας τις διατροφικές ανάγκες μαθητών και τις επιλογές που τους προσφέρονται στα σχολεία, οι ειδικοί συνέκριναν την περιεκτικότητα φρέσκων και κατεψυγμένων τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα αποτελούν εξίσου κατάλληλη επιλογή για σχολικά γεύματα. Επιπλέον η διαχείρισή τους είναι πιο εύκολη και οικονομική.

«Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι εξίσου, και σε ορισμένες περιπτώσεις, θρεπτικά ανώτερα από τα φρέσκα» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης κ. Σάρλοτ Χάρντεν.

«Αυτό οφείλεται στις νέες μεθόδους και διαδικασίες κατάψυξης, η οποία γίνεται πλέον ταχύτατα και με τρόπο τέτοιο, ώστε να ελαχιστοποιείται η απώλεια των θρεπτικών ουσιών» εξηγεί η ειδικός.

«Αντίθετα, η αλυσίδα της παρασκευής-συλλογής, συσκευασίας και μεταφοράς των φρέσκων τροφίμων στις αγορές και τα καταστήματα αποτελεί μια χρονοβόρο διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας χάνεται μεγάλο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών του. Επιπλέον τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι πιο οικονομικά και απαιτούν λιγότερο χρόνο προετοιμασίας πριν την κατανάλωσή τους».

Διαβάστε ακόμα:
Tα κατεψυγμένα τρόφιμα
http://www.vita.gr/html/ent/554/ent.1554.asp

Πώς να συντηρώ τα τρόφιμα στο σπίτι;
http://www.vita.gr/html/ent/150/ent.1150.asp

Πόσο κρατάει το φαγητό μου στην κατάψυξη;
http://www.vita.gr/html/ent/379/ent.6379.asp