«Πραγματική» επίδραση στον εγκέφαλο έχει τελικά η ύπνωση, όπως έδειξε μελέτη που πραγματοποίησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Hull στη Βρετανία.

Καθώς μελετούσαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των εθελοντών, οι ερευνητές είδαν ότι όσοι είχαν ακολουθήσει αυτή τη μορφή θεραπείας εμφάνιζαν μειωμένη δραστηριότητα στα σημεία του εγκεφάλου που σχετίζονταν με την ονειροπόληση.

Η ύπνωση εφαρμόζεται τον τελευταίο καιρό με ιδιαίτερη επιτυχία σε άτομα που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα ή να χάσουν βάρος, ενώ πρόσφατα το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας την ενέταξε στις θεραπείες κατά του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης και λέκτορα στο Τμήμα Ψυχολογίας, δρ. Γουίλιαμ ΜακΤζέον, η ύπνωση δρα στον ανθρώπινο εγκέφαλο «μπλοκάροντας» την ικανότητα της ονειροπόλησης και έτσι βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση σε άλλες δραστηριότητες.

«Αυτό δείχνει ότι οι αλλαγές που προκύπτουν από την ύπνωση δεν οφείλονται μόνο στη χαλάρωση, αλλά και στην επίδρασή της στον ανθρώπινο εγκέφαλο», αναφέρει ο δρ. ΜακΤζέον. «Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι η δράση της ύπνωσης είναι πραγματική».

Διαβάστε ακόμα:
9 ερωτήσεις για την υπνοθεραπεία
http://www.vita.gr/html/ent/339/ent.2339.asp

Νέα θεραπεία «σοκάρει» το AIDS
http://www.vita.gr/html/ent/313/ent.9313.asp

Οι δρόμοι του μυαλού μας
http://www.vita.gr/html/ent/205/ent.1205.asp