Οι μελωδίες του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ επιδρούν Θετικά στην ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ιατρικού Κέντρου Ζουράσκι στο Τελ Αβίβ, οι συνθέσεις του διάσημου αυστριακού μουσικού οδηγούν τα μικροσκοπικά μωρά στην απόκτηση του απαιτούμενου βάρους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν πόσο πολύ επηρέαζε η μουσική του Μότσαρτ την ανάπτυξη 20 πρόωρων, υγιών μωρών που αντιμετώπιζαν ωστόσο προβλήματα μεταβολισμού.

Οι ειδικοί εξέθεσαν τα μωρά σε ένα μουσικό «ταξίδι» υπό τις νότες του φημισμένου συνθέτη για 30 λεπτά, για δύο συνεχόμενες ημέρες και κατέγραφαν τα επίπεδα του μεταβολισμού τους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κατά τα πρώτα 10-30 λεπτά που τα μωρά άκουγαν Μότσαρτ ο μεταβολισμός επιβραδυνόταν κατά 13%, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς βάρους, δεδομένου ότι ο χαμηλός μεταβολισμός επιτρέπει την εύκολη απόκτηση βάρους.

Όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Ρόνιτ Λουμπέτζκι, πιθανότατα η επίδραση της μουσικής του Μότσαρτ στον ανθρώπινο εγκέφαλο να οφείλεται στα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που εμφανίζονται στις συνθέσεις του. Τα εντυπωσιακά ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Pediatrics».

Διαβάστε ακόμα:
Μουσικό «παυσίπονο» για μωρά

http://www.vita.gr/html/ent/275/ent.9275.asp

Πώς να αποφύγουμε έναν πρόωρο τοκετό
http://www.vita.gr/html/ent/383/ent.6383.asp

13 ερωτήσεις… για το θεραπευτικό ρόλο της μουσικής
http://www.vita.gr/html/ent/826/ent.5826.asp