Δύο πρωτοποριακές μεθόδους, που υπόσχονται τη διατήρηση της ιδανικής σιλουέτας για πάντα δημιούργησαν επιστήμονες, ανάμεσά τους και Έλληνες ερευνητές.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της Σχολής Χημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Μπέρμινγκχαμ έφτιαξαν ένα ρευστό τζελ το οποίο προσκολλάται στα τοιχώματα του στομάχου προκαλώντας την αίσθηση του κορεσμού. Στόχος των ερευνητών είναι ο περιορισμός του βάρους των ανθρώπων που ενδίδουν συνεχώς σε διατροφικούς πειρασμούς.

«Κάτι τέτοιο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί βραχυπρόθεσμα ώστε να βρει κάποιος τη φόρμα του μετά τις παρασπονδίες της εορταστικής περιόδου. Γιατί όχι;», αναφέρει ο ερευνητής δρ. Φώτης Σπυρόπουλος.

«Σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα ίσως έχουμε ένα διάλυμα που θα το ανακατεύουμε με το γάλα ή θα το περιχύνουμε στα δημητριακά και θα μας κρατά χορτάτους μέχρι το μεσημέρι. Διαφορετικά, θα μπορούσε το τζελ να προστεθεί σε κάποιο ρόφημα προβιοτικών, το οποίο θα καταναλώνεται μεταξύ των γευμάτων όταν υπάρχει έντονη επιθυμία για τσιμπολόγημα», προσθέτει ο δρ. Σπυρόπουλος.

Από την άλλη, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής κ. Χρήστο Μαντζώρο, δημιούργησαν ένα χάπι το οποίο βασίζεται στην ορμόνη λεπτίνη και αποτρέπει την εκ νέου συσσώρευση περιττών κιλών μετά την απώλειά τους.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η απώλεια βάρους οδηγεί σε μείωση των επιπέδων της λεπτίνης «πυροδοτώντας» εγκεφαλικές και ορμονικές αλλαγές, που συμβάλλουν στην ανάκτηση των χαμένων κιλών.

«Η ενίσχυση των επιπέδων λεπτίνης εξισορροπεί τον οργανισμό αποτρέποντας έτσι το φαινόμενο «γιο-γιο» που αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο», εξηγεί ο κ. Ματζώρος.

«Η λεπτίνη συνιστά μια σημαντική θεραπεία με πολλές δυνατότητες καθώς σε συγκεκριμένες δόσεις μπορεί να εξισορροπεί τις διάφορες νευροενδοκρινολογικές και μεταβολικές λειτουργίες», καταλήγει ο ειδικός.

Διαβάστε ακόμα:
Γιατί να μη χάσετε 5 κιλά σε 5 ημέρες!
http://www.vita.gr/html/ent/434/ent.9434.asp

Θερμίδες… undercover
http://www.vita.gr/html/ent/241/ent.9241.asp

Εκτιμήστε τη διατροφική σας συμπεριφορά
http://www.vita.gr/html/ent/162/ent.6162.asp