Περισσότερο ζουν οι παντρεμένοι άνδρες, σύμφωνα με νέα γερμανικη μελέτη, που αποδίδει το γεγονός στη διαρκή γκρίνια των γυναικών τους να είναι προσεκτικοί με την υγεία τους.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ruhr στο Μπόχουμ στη Γερμανία, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που βρίσκονται σε μια σοβαρή σχέση, τείνουν να γυμνάζονται συχνότερα σε σχέση με τους ελεύθερους συνομηλίκους τους, προσθέτοντας επιπλέον χρόνια στο προσδόκιμο ζωής τους.

Βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Royal Economic Society στο Πανεπιστήμιο του Σουρέι στη Μεγάλη Βρετανία, οι παντρεμένοι άνδρες επισκέπτονται τον γιατρό τους 6% συχνότερα λόγω της γκρίνιας των γυναικών τους, σε σχέση με τους ανύπαντρους.

Αντίθετα, οι γυναίκες έδειξαν να είναι το ίδιο συνεπείς στα ιατρικά τους ραντεβού είτε ήταν παντρεμένες είτε όχι.
Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες είχαν 34% μεγαλύτερες πιθανότητες να διατηρούν καλή φυσική κατάσταση όταν βρίσκονταν σε μακροχρόνια σχέση, ενώ οι παντρεμένοι άνδρες είχαν 20% μεγαλύτερες πιθανότητες να πηγαίνουν για τρέξιμο μία φορά την εβδομάδα.

Τα οφέλη μιας μακροχρόνιας σχέσης, κατά τους ειδικούς, ήταν σημαντικότερα στην περίπτωση των ανδρών.

«Εάν μια γυναίκα πηγαίνει στο γιατρό, η πιθανότητα ο σύντροφός της να τη μιμηθεί αυξάνεται κατά 6%. Εάν όμως το κάνει ο άνδρας, τότε η συμπεριφορά της γυναίκας δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, κ. Χέντρικ Σμιτς.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η έρευνα υποδεικνύει την ανάγκη της οργάνωσης μιας εκστρατείας ενημέρωσης των ανύπαντρων ανδρών για τα οφέλη των τακτικών ιατρικών εξετάσεων.

Διαβάστε ακόμα:
Ποιοι είναι πιο υγιείς; Οι παντρεμένοι ή οι εργένηδες;
http://www.vita.gr/html/ent/825/ent.10825.asp

Πώς να ζήσετε περισσότερα χρόνια
http://www.vita.gr/html/ent/296/ent.8296.asp

Θα τα εκατοστίσετε;
http://www.vita.gr/html/ent/835/ent.8835.asp