Αμερικανική έρευνα που εξέτασε, στην ουσία, τις διατροφικές συνήθειες 1 εκατομμυρίου ανθρώπων (αξιοποιώντας προηγούμενες έρευνες επί του θέματος) διαπίστωσε ότι ακόμα και 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα (π.χ. 1 λουκάνικο) αυξάνουν τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας κατά 42% και του διαβήτη κατά 19%. Επίσης, ότι τα κρέατα που έχουν υποστεί πολλή επεξεργασία είναι σαφώς πιο επικίνδυνα για καρδιακά και σάκχαρο, σε σύγκριση με τις μπριζόλες ή άλλα τμήματα χοιρινού, αρνιού και μοσχαρίσιου. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι εκείνο που «κάνει τη διαφορά» στα καρδιακά και στο διαβήτη είναι το περιεχόμενο αλάτι και τα συντηρητικά που προστίθενται στο επεξεργασμένο κρέας (λουκάνικα, μπέικον, σαλάμια κλπ.).