Σε πόσους γάμους και βαφτίσεις σας έχουν καλέσει φέτος το καλοκαίρι; Πόσες φορές έχετε να πάτε κάπου και δεν ξέρετε τι να φορέσετε; Ένας εύκολος τρόπος για να μεταμορφώσετε τα ρούχα που ήδη έχετε και πιθανότατα ξαναέχετε φορέσει είναι να τα διακοσμήσετε με λουλούδια. Ανθοστολιστείτε λοιπόν εύκολα και οικονομικά για την έξοδό σας, χωρίς να αναγκαστείτε για άλλη μία φορά να αγοράσετε καινούργια ρούχα για να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας! Φορώντας ένα corsage ή μια μπουτονιέρα, ή μια quaff στα μαλλιά ή ακόμα και ένα κόσμημα από λουλούδια (βραχιόλι, ή κολιέ), μπορείτε να αλλάξετε λουκ και να έχετε μια καλοκαιρινή και χαρούμενη διάθεση! Ο ιδανικός τρόπος είναι να παραγγείλετε μια με δύο μέρες πριν σε έναν επαγγελματία να σας φτιάξει κάτι. Το κόστος για ένα corsage ή μια μπουτονιέρα δεν ξεπερνάει τα 5.00 ευρώ. Ενώ για τις πιο τολμηρές ένα βραχιολάκι ή κολιέ ή ακόμη και ένα στεφανάκι δεν ξεπερνά τα 10.00 – 15.00 ευρώ αναλόγως τα λουλούδια. Πολύ εύκολα όμως μπορείτε και μόνες σας να δημιουργήσετε κάτι απλό που θα σας αλλάξει τη διάθεση! Κόψτε 2-3 φύλλα κισσό με κοτσάνι από τον κήπο. Πιάστε το ένα από το κοτσάνι κοιτώντας την καλή του πλευρά. Κόψτε και ένα τριανταφυλλάκι ή οποιοδήποτε λουλούδι της αρεσκείας σας. Κρατήστε το μπροστά από το φύλλο και δέστε τα με λίγο σελοτέιπ. Κολλήστε με λίγη κόλλα τα υπόλοιπα δύο φύλλα μπροστά από το τριαντάφυλλο εκεί που ενώνονται τα κοτσάνια. Δέστε μια κορδελίτσα στο χρώμα που θέλετε και κάντε φιόγκο ή αφήστε τη να κρέμεται λίγο. Βάλετε μία καρφίτσα και έχετε μια έτοιμη μπουτονιέρα!
Για να φτιάξετε ένα βραχιολάκι πάρτε μια κορδέλα, κατά προτίμηση σατέν, για να είναι πιο ανθεκτική, κόψτε τα λουλούδια από το κεφάλι και με κόλλα (χωρίς να είναι βρεγμένα) κολλήστε τα πάνω στην κορδέλα. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε οτιδήποτε υλικό άλλο θέλετε (στρας, χρυσόσκονη, πέρλες, κρυσταλλάκια). Δέστε την κορδέλα γύρω από το χέρι σας και… έτοιμο το βραχιόλι! Για να φτιάξετε ένα κολιέ, πάρτε μια βελόνα και περάστε μία χοντρή κλωστή, όσο πιο μεγάλο το λουλούδι, τόσο πιο χοντρή κλωστή θα χρειαστείτε. Ένα πολύ όμορφο λουλούδι είναι οι μικρές ορχιδέες σε μπουκετάκια. Κόψτε τα λουλούδια από το κεφάλι και περάστε τη βελόνα από το κέντρο κάθε λουλουδιού. Βάλτε όσα λουλούδια χρειάζεται για να αποκτήσετε το επιθυμητό μέγεθος. Στο τέλος δέστε τι δύο άκρες μεταξύ τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ροδοπέταλα!

EXTRA TIP: Για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα λουλουδένια κοσμήματά σας, φτιάξτε τα όσο το δυνατόν πιο αργά, αφού πρώτα έχετε βάλει τα κομμένα λουλούδια σε αρκετό νερό. Μόλις τα ετοιμάσετε, τυλίξτε τα με λίγο βρεγμένο χαρτί και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Φορέστε τα τελευταία στιγμή πριν φύγετε από το σπίτι!