Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι η αποθήκευση λίπους στους γλουτούς παρά στο στομάχι μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης (LDL) και αυξάνει εκείνα της καλής χοληστερίνης (HDL) που προστατεύουν τις αρτηρίες από την σκλήρυνση.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, τα πλεονεκτήματα των παχουλών γλουτών εκτείνονται έως και στη μείωση του κινδύνου διαβήτη.

Ο καθηγητής Jimmy Bell από το Hammersmith Hospitals NHS Trust εξηγεί: «επειδή το λίπος που σωρεύεται στο πίσω μέρος του σώματος διασπάται πιο αργά από το κοιλιακό λίπος παράγει λιγότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες – χημικές ουσίες που έχουν συσχετιστεί με το διαβήτη, τα καρδιαγγειακά και την παχυσαρκία. Η καύση όλο και περισσότερου λίπους λοιπόν από την περιοχή των γλουτών δεν θεωρείται ωφέλιμη.»