Η ενημέρωση των νέων συνανθρώπων μας για τη διπολική διαταραχή και την κατάθλιψη, που μπορεί να εμφανιστούν στην κρίσιμη ηλικία των 18-25 ετών, αποτελεί πολύτιμη παρέμβαση για τη μετέπειτα καλή εξέλιξη και πορεία των ασθενών. Η καλύτερη γνώση της διπολικής διαταραχής και της κατάθλιψης είναι απαραίτητη για την άρτια θεραπεία των ασθενών και για τη διαχείριση περιστατικών στην οικογένεια και στον χώρο εργασίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης (27/06) για τη Διπολική Διαταραχή (μανιοκατάθλιψη), η ΜΚΟ Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) ξεκινάει καμπάνια με ενημερωτικές ομιλίες σε πανεπιστημιακές σχολές όλων των ειδικοτήτων, σε συλλόγους, δήμους και εταιρείες στην Ελλάδα.

Η καμπάνια βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των επαγγελματιών ψυχικής υγείας της ΕΔΟ και στις εθελοντικές εισφορές μελών και φίλων της. Επιστημονικός υπεύθυνος της ενημερωτικής καμπάνιας είναι ο ιδρυτής της ΕΔΟ δρ. Ιωάννης Μάλλιαρης, BSc, PhD, κλινικός ψυχολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King’s College London).

Για περισσότερες πληροφορίες: Ομάδα Επικοινωνίας Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (ΕΔΟ), τηλ.: 210-88.15.970 – edo@bipolar.gr