Καθώς το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, πολλοί από εμάς αναζητούμε τρόπους για να διατηρήσουμε λίγη δροσιά όταν απολαμβάνουμε τον ήλιο. Μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα μπορεί να μας κάνει να λαχταρούμε δροσιστικά κοκτέιλ και παγωτά, αλλά αυτά παρέχουν μόνο μια μικρή ανακούφιση. Αν ψάχνετε έναν εναλλακτικό τρόπο, τότε τα βότανα μπορούν να σας δροσίσουν από τα μέσα προς τα έξω..

Ποια βότανα θα σας δροσίσουν

Μερικές επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε, περιλαμβάνουν:

Κόλιανδρο

Το κορίανδρο θεωρείται δροσιστικό βότανο. Πρόσφατη μελέτη επισημαίνει ότι το κόλιανδρο μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες ενώ σε άλλη μελέτη φαίνεται να έχει θετική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Το κορίανδρο ταιριάζει εξαιρετικά με τις σούπες, τις σάλτσες ή τις σαλάτες σας. Είναι ένα δημοφιλές συστατικό για την guacamole.

Μέντα

Η μέντα είναι γνωστή για το αίσθημα ψύξης και συχνά χρησιμοποιείται σε βούτυρο κακάο για τα χείλη, ως συστατικό σε σιρόπια για το βήχα αλλά και σε αλκοολούχα ποτά. Το έλαιο μέντας χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική με βότανα για γαστρεντερικά προβλήματα.

Πρόσφατη μελέτη επισημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην χαλάρωση των κοιλιακών μυών ενώ έχει επίσης αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε: Πιείτε τη ως τσάι ή φτιάξτε ένα σπρέι για ψεκασμό στο σώμα σας για άμεση ανακούφιση.

Τριαντάφυλλο

Αν και τεχνικά δεν είναι βότανο, το τριαντάφυλλο είναι ένα δημοφιλές φυτό, γνωστό για την ευελιξία του και την χρήση του στην παραδοσιακή ιατρική με φυτά και βότανα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Σύμφωνα με επιστημονική ανασκόπηση, το τριαντάφυλλο πιθανόν να:

  • Ανακουφίζει από τον πόνο.
  • Καταπραΰνει τα εγκαύματα.
  • Απαλύνει την κατάθλιψη.
  • Μειώνει το άγχος.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Το τριαντάφυλλο είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρωματοθεραπεία ή ροδόνερο.