O Χρήστος Βέργαδος φόρεσε την ποδιά στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» και παρέα με τη Φαίη Σκορδά παρουσίασε μια εύκολη και πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή: tiramisu brownies!

Τα υλικά

Για το brownie

  • 250 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 150 ml γάλα
  • 2 κσ στιγμιαίο καφέ
  • 220 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 210 γρ αλεύρι
  • 80 γρ κακάο

Για την κρέμα

  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κάψουλα βανίλιας

Για το σιρόπι

  • 300 ml νερό
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 2 κσ στιγμιαίο καφέ
  • 10-12 τμχ. σαβουαγιάρ
  • κακάο για το κοσκίνισμα

Η διαδικασία

Πρώτα φτιάχνουμε το brownie. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το γάλα για να ζεσταθούν, προσθέτουμε στη συνέχεια τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον καφέ και τον κακάο.

Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε και τη σοκολάτα μέσα αφού πρώτα βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να μην την κάψουμε.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, ώστε να ολοκληρώσουμε το μείγμα του brownie.

Παράλληλα ξεκινάμε να φτιάχνουμε και το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη για να ζεσταθούν. Μετά ρίχνουμε τον καφέ, ανακατεύουμε και «βρέχουμε» τα  σαβουαγιάρ μας στο μείγμα.

Μετά ξεκινάμε την κρέμα. Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και μια βανίλια. Μόλις γίνει σαν συνταγή, προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μισό μείγμα για brownie και το απλώνουμε. Και μετά τοποθετούμε τα  σαβουαγιάρ. Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Μόλις έχει ψηθεί, αφήνουμε το brownie να κρυώσει, ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και πασπαλίζουμε λίγο καφέ.