Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε σπιτική πίτσα ταψιού.
Τα υλικά
Για την ζύμη
500 γρ. αλεύρι
9 γρ μαγιά
25 ml ελαιόλαδο
350 γρ χλιαρό νερό
1 κσ αλάτι
Για την σάλτσα
2 κονσέρβες κονκασέ
50 ml ελαιόλαδο
1 κσ ρίγανη
2 κσ ζάχαρη κρυσταλλική
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
10 φέτες μπέικον
150 γρ. σαλάμι σε φέτες
Το μυστικό
Το αλεύρι και η υγρασία παίζουν μεγάλο ρόλο στην πίτσα. Όσο περισσότερη υγρασία βάλεις, τόσο πιο λεπτό το ζυμάρι.
Δείτε το βίντεο
Η διαδικασία
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, λίγη ζάχαρη, λίγο λάδι και το νερό. Τη χτυπάμε στο μίξερ και μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε στο ταψί.
Μόλις το κάνουμε αυτό, βάζουμε το ταψί με τη ζύμη στον φούρνο στους 50 βαθμούς για μια ώρα, ώστε να φουσκώσει και βοηθάει στο ψήσιμο καθώς μειώνει τον χρόνο ψησίματος.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κονκασέ, ρίχνουμε λίγο λάδι, τη ρίγανη και σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε και απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
Μετά βάζουμε λίγα αλλαντικά που θέλουμε πάνω στη σάλτσα, προσθέτουμε τα τυριά μας και μετά βάζουμε λίγα αλλαντικά από πάνω.
Ψήνουμε την πίτσα στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.