Χρόνος ψύξης: 5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: *
Υλικά για 4 μερίδες
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 3/4 φλιτζ. γάλα
- 6-7 μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα
- 1 φλιτζ. κόκκινα φρούτα (βατόμουρα, μύρτιλα κ.λπ.) σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα ώστε να απορροφηθεί πλήρως.
- Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Ενσωματώνουμε στο τέλος τα μπισκότα και τα φρούτα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ή το μοιράζουμε σε καλούπια παγωτού, προσθέτουμε τα ξυλάκια και τα παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες προτού σερβίρουμε.
Πηγή: Ελληνική Κουζίνα