Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή για ριζότο με λίγα απλά βήματα, που αξίζει να δοκιμάσουμε:

Τα υλικά

500 γρ. ρύζι arborio
2 λευκά κρεμμύδια
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φινόκιο
400 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
50 γρ. φρέσκο μάραθο
χυμός από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Δείτε το βίντεο

Η διαδικασία

Αρχικά παίρνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και το πράσο. Τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι που καίει και τα τσιγαρίζουμε. Τα σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε λίγο να βράσουν, ώστε να φτιάξουμε ένα ωραίο ζουμί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, ενώ μετά από λίγο ρίχνουμε το σπανάκι, χωρίς να βάλουμε ακόμα αλάτι ή πιπέρι.

Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει.

Παράλληλα έχουμε χτυπήσει σε μπλέντερ λίγο σπανάκι και προς το τέλος ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, για να δώσει και γεύση και χρώμα.

Σε 20 λεπτά η συνταγή είναι έτοιμη.