Αντιγηραντική μάσκα Λάμψης με μέλι

Συστατικά

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς

2 κ.σ. μέλι (κατά προτίμηση βιολογικό)

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε το περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό κι έπειτα με κρύο, για να συσφίξετε τους πόρους σας.

 

Ορός με λιβάνι

Υλικά

1 σταγόνα αγνό αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

2 σταγόνες αγνό αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου

2 σταγόνες αγνό αιθέριο έλαιο από λιβάνι

5 κ.σ. έλαιο βάσης της αρεσκείας μας (εμείς χρησιμοποιήσαμε έλαιο αβοκάντο)

 

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι με δοσομετρητή και το ανακινούμε. Ο ορός μας είναι έτοιμος. Κάθε φορά, ανακινούμε το μπουκαλάκι και εφαρμόζουμε πρωϊ και βράδυ, μετά τον καθαρισμό.

Θαυματουργή συνταγή που βοηθάει στη σύσφιξη του περιγράμματος, στην τόνωση και κάνει την ώριμη επιδερμίδα να φαίνεται πιο φρέσκια και αναζωογονημένη.

Τονωτική λοσιόν σύσφιξης

Υλικά

2 κουταλιές γλυκού μαραθόσπορου

χυμός από μισό λεμόνι

1 κουταλιά γλυκού θυμάρι

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Βράζουμε σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι  το νερό με το μαραθόσπορο και το θυμάρι. Αποσύρουμε από το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και περιμένουμε 15 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι. Η λοσιόν είναι έτοιμη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και τη φυλάμε στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί ως και δέκα μέρες. Την εφαρμόζουμε με βαμβάκι ή δίσκους ντεμακιγιάζ, σε όλο το πρόσωπο. Για να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, εμποτίζουμε δίσκους ντεμακιγιάζ και τους τοποθετούμε κάτω από τα μάτια για 2 λεπτά.

Συσφικτική – αντιγηραντική μάσκα

  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο

Ανακατέψτε τα συστατικά και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο, για 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Info: Το αβγό είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, ιχνοστοιχεία και λευκώματα και ιδίως το ασπράδι έχει τονωτικές και συσφικτικές ιδιότητες για το δέρμα. Το ελαιόλαδο είναι ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπίδια, που καταπολεμούν τα σημάδια του χρόνου και μαλακώνουν την επιδερμίδα.