Είναι μια άβολη συζήτηση αλλά κάποιος πρέπει να την ξεκινήσει…

Η αρχή μιας νέας σχέσης είναι μία «μαγική» περίοδος όπου όλα είναι πρωτόγνωρα, αφού ο ένας ανακαλύπτει ακόμη άγνωστες πτυχές του άλλου. Λογικό είναι, βέβαια, με το πέρασμα του χρόνου η σχέση να αλλάζει, να γίνεται ακόμη πιο σοβαρή και δυνατή και να οδηγεί αναπόφευκτα και τα δύο μέρη στο ερώτημα: «Πού πηγαίνει η σχέση μας;». Το «καυτό» αυτό ερώτημα, δημιουργεί και ένα δεύτερο βαθύτερο, το οποίο συνήθως ο καθένας κρατάει για τον εαυτό του: «Είναι αυτός ο άνθρωπος με τον οποίο θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου;».

Οι συζητήσεις που αφορούν στο μέλλον ενός ζευγαριού, συνήθως προκαλούν άγχος και στις δύο πλευρές, αφού και οι δύο ελπίζουν -ο ένας για τον άλλο αντίστοιχα- να ζητούν τα ίδια ή έστω, παρόμοια πράγματα από τη σχέση τους.

«Καυτά» θέματα όπως είναι ο γάμος, τα παιδιά, η οικογένεια γενικότερα, μπορούν να αποδειχθούν στο τέλος μίας τέτοιας συζήτησης, ακόμη και αιτία χωρισμού. Από την άλλη πλευρά βέβαια, κανείς δεν θέλει να ανακαλύψει έπειτα δέκα χρόνια κοινής συμβίωσης, πως ο άνθρωπος στον οποίο αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, δεν συνάδει τελικά με την εικόνα της τέλειας οικογένειας που έχει στο μυαλό του. Με άλλα λόγια, όσο δύσκολη και αν είναι μία τέτοια συζήτηση, καλό θα ήταν να την κάνουμε όσο πιο σύντομα γίνεται.