Η Ρέιτσελ Μέγκαν Μαρκλ γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1981 στο Λος Αντζελες της Καλιφόρνιας. Η μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ, είναι πρώην κοινωνική λειτουργός και καθηγήτρια γιόγκα και ζει στην Καλιφόρνια. Ο πατέρας της, Τόμας Μαρκλ, ζει στο Μεξικό και είναι συνταξιούχος διευθυντής φωτογραφίας. Μάλιστα η θέση του είχε ως αποτέλεσμα η μικρή Μέγκαν να επισκέπτεται συχνά το σετ της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Παντρεμένοι… με παιδιά». Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν έξι ετών και από την πλευρά του πατέρα της απέκτησε δύο ετεροθαλή αδέλφια με τα οποία δεν έχει σχέσεις.

Η Μαρκλ μεγάλωσε στο Χόλιγουντ και σπούδασε θεατρολογία και διεθνείς σπουδές στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική, συμμετέχοντας με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Από το 2011 έως το 2017 υποδύθηκε τη Ρέιτσελ Ζέιν στην αμερικανική δραματική σειρά «Suits», μέσα από την οποία έγινε γνωστή. Η Μαρκλ παντρεύτηκε τον ηθοποιό και παραγωγό Τρέβορ Ενγκελσον το 2011, ενώ χώρισαν μόλις δύο χρόνια μετά.

Το 2017 έγινε παγκοσμίως διάσημη μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Χάρι, εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, και μετακόμισε στο Λονδίνο. Αποσύρθηκε από την υποκριτική, έκλεισε τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρχισε να αποκτά δημόσιο ρόλο ως μέρος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Εγινε δούκισσα του Σάσεξ μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι το 2018 και το 2019 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Αρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Γουίνδσορ.

Το 2020 το ζευγάρι ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απέχει από τα βασιλικά καθήκοντά του, να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά και να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο. Η ανακοίνωση αυτή ονομάστηκε Megxit και ο όρος υιοθετήθηκε παγκοσμίως από τα ειδησεογραφικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μαρκλ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και τον αγώνα που δίνει για τα γυναικεία δικαιώματα, ενώ πρόσφατα συμφώνησε να δανείζει τη φωνή της σε παραγωγές της Disney με αντάλλαγμα η εταιρεία να κάνει δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται για την προστασία των ελεφάντων.

Για το μακιγιάζ

«Η ρουτίνα ομορφιάς μου είναι πολύ απλή και διαρκεί μόλις πέντε λεπτά. Απλώνω κονσίλερ όπου χρειάζεται, βάζω μάσκαρα, lip balm και λίγο ρουζ. Αυτό είναι το αγαπημένο μου μακιγιάζ. Εάν πρόκειται να βγω τη νύχτα, προσθέτω και eyeliner».

Η συμβουλή της για φυσικό μακιγιάζ

«Εφαρμόζω foundation μόνο στα σημεία που χρειάζεται και το απλώνω καλά με ένα σφουγγαράκι. Δεν θέλω ποτέ να καλύπτω τις φακίδες μου, οπότε βάζω foundation τοπικά αντί σε ολόκληρο το πρόσωπο».

Για τα μαλλιά της

«Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με τα μαλλιά που έχουν όγκο! Οταν τα μαλλιά μου είναι λίγο άτονα, τα ψεκάζω με σπρέι για όγκο και τα φουντώνω λίγο».

Το μυστικό της για να δείχνει φρέσκια

«Για να δείξουν τα μάτια μου πιο ανοιχτά, εφαρμόζω highlighter στην εσωτερική γωνία. Αυτό το τέχνασμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν έχετε ξενυχτήσει».

Το αγαπημένο της tip όταν ταξιδεύει

«Το μόνο πράγμα χωρίς το οποίο δεν μπορώ να ζήσω όταν ταξιδεύω είναι το λάδι τεϊόδεντρου. Δεν είναι το πιο εντυπωσιακό προϊόν, αλλά αν εμφανίσω ένα σπυράκι είναι η αγαπημένη μου θεραπεία. Είναι φθηνό, είναι αρκετά μικρό για να μεταφερθεί και το παίρνω παντού μαζί μου».

Η καλή της συνήθεια

«Πίνω άφθονο νερό. Ολοι ξέρουμε ότι πρέπει».

Η κακή διατροφική της συνήθεια

«Οι τηγανητές πατάτες και το κρασί είναι το αδύναμο σημείο μου. Για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, θα μπορούσα εύκολα να παραλείψω ένα σοκολατένιο επιδόρπιο».

Το beauty icon της

«Η Γκουίνεθ Πάλτροου. Μου αρέσει που έχει διαχρονικό στυλ και δείχνει κομψή και περιποιημένη, αλλά ταυτόχρονα όλο αυτό δείχνει αβίαστο και καθημερινό. Μου αρέσει και ο τρόπος που ντύνεται και ο τρόπος που βάφεται».

Για τη δημοσιότητα που πήρε η εγκυμοσύνη της

«Κάθε γυναίκα, ειδικά όταν είναι έγκυος, είναι πραγματικά ευάλωτη και έτσι μου ήταν πολύ δύσκολο. Και μετά έχεις ένα νεογέννητο και σου πέφτουν όλα μαζί. Η δημοσιότητα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να είσαι νέα μαμά ή νεόνυμφη».

Η συμβουλή της στα νέα κορίτσια

«Δεν πρέπει να ρίχνουμε κάτω η μία την άλλη, αλλά να στηρίζουμε η μία την άλλη. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τη φωνή σας τόσο στον ψηφιακό κόσμο όσο και στον πραγματικό για να αλληλοϋποστηριχθείτε. Πάντα θα υπάρχουν αρνητικές φωνές και μερικές φορές αυτές οι φωνές μπορεί να φαίνονται υπερβολικά μεγάλες, και άλλες να φαίνονται οδυνηρά δυνατές. Μπορείτε και θα χρησιμοποιήσετε τις δικές σας φωνές για να πνίξετε τον θόρυβο. Γι’ αυτό οι φωνές σας όταν είναι αληθινές και μπορούν και πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατές».

Για τον φεμινισμό

«Οταν μιλάω για τη γυναικεία ενδυνάμωση, ακούω πολλούς ανθρώπους να λένε ότι βοηθάμε τις γυναίκες να βρουν τη φωνή τους. Και διαφωνώ ριζικά με αυτό, επειδή οι γυναίκες δεν χρειάζεται να βρουν φωνή, έχουν φωνή. Πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιούν και οι άνθρωποι πρέπει να ενθαρρύνονται να τις ακούσουν».

Για τους γονείς της

«Ο μπαμπάς μου είναι Καυκάσιος και η μαμά μου είναι Αφροαμερικανίδα. Είμαι μισή μαύρη και μισή λευκή. Ενώ η μεικτή μου κληρονομιά μπορεί να έχει δημιουργήσει μια γκρίζα περιοχή γύρω από την ταυτότητά μου, την έχω αγκαλιάσει. Για να πω ποια είμαι, για να μοιραστώ από πού είμαι, για να εκφράσω την υπερηφάνεια μου που είμαι μια δυνατή, γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα μεικτής φυλής».