Φέτος, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη χρονιά, μικροί και μεγάλοι ανυπομονούμε για την περίοδο των γιορτών και φυσικά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Κάθε λογής μπάλες, λαμπερά φωτάκια και φανταχτερά στολίδια συνθέτουν με τον καλύτερο τρόπο ένα μαγικό κλίμα χαράς και αισιοδοξίας.

Φυσικά από τον στολισμό μας δεν μπορεί να λείπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που μας κρατά συντροφιά τις μέρες των γιορτών και «κρύβει» τα πολυπόθητα δώρα. Φέτος μάλιστα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο… στον τοίχο, που είναι ιδανικό για μικρότερους χώρους.

Τι θα χρειαστείτε

· Τρεις κλάρες από παλιό δέντρο ή και φυσικές. Μία μεγαλύτερη, μία μεσαία και μία μικρότερη.
· Μπάλες και ελαφριά στολίδια.
· Το αστέρι για την κορυφή.
· Ταινία διπλής όψης.
· Δώρα για να ολοκληρώσετε τη σύνθεση.

Πώς θα το φτιάξετε

Τα βήματα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο περιλαμβάνουν:
1. Τοποθετήστε τη μεγαλύτερη κλάρα ως βάση του δέντρου σας, στο πιο χαμηλό σημείο του τοίχου, χρησιμοποιώντας την ταινία διπλής όψης.
2. Αφήστε κενό περίπου μια παλάμη και κολλήστε τη μεσαία κλάρα. Κάντε το ίδιο και κολλήστε και τη μικρότερη.
3. Αφήνοντας και πάλι λίγο κενό, κολλήστε στην κορυφή το αστέρι, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια πυραμίδα.
4. Αφού κολλήσουν οι κλάρες σας, βάλτε τους μικρές μπάλες και ελαφριά στολίδια, που είναι ιδανικά για τη συγκεκριμένη κατασκευή.
5. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε κουτιά, τυλιγμένα με λαμπερό χαρτί και φιόγκους ή ακόμα και τα δικά σας δώρα για να ολοκληρώσετε τη σύνθεση.

Το δέντρο στον τοίχο είναι ιδανικό για μικρότερους χώρους ή μπορείτε να στολίσετε και σε περισσότερους από έναν χώρους, φτιάχνοντάς το στον χώρο του γραφείου σας ή στο παιδικό δωμάτιο, ακόμα και στον διάδρομο.