Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η σωματική άσκηση μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο το δικό σας well-being αλλά και της σχέσης σας; Κι όμως, ολοένα και περισσότερες επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα ζευγάρια που ιδρώνουν μαζί, μένουν μαζί. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικούς καλούς λόγους να γυμναστείτε μαζί με το άλλο σας μισό.

* Αυξάνετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας

Σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «JAMA Internal Medicine» βρήκε ότι όταν ο ένας σύντροφος έκανε μια θετική αλλαγή για την υγεία του, όπως το να ξεκινήσει να γυμνάζεται, ο άλλος σύντροφος ήταν εξαιρετικά πιθανό να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Ετσι, αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη γυμναστική παρέα θα ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον και θα αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε πιστοί στον fitness στόχο σας.

* Δένεστε περισσότερο

Εκτελώντας τις ίδιες ασκήσεις με τον σύντροφό σας, όχι μόνο αυξάνετε τη σωματική σας δραστηριότητα, αλλά παράλληλα μπορεί να συνδέεστε σε υποσυνείδητο επίπεδο. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία διαπίστωσε ότι όταν ένα ζευγάρι εκτελεί ταυτόχρονα τις ίδιες κινήσεις, ο μεταξύ τους δεσμός ενισχύεται μέσω του μηχανισμού της μίμησης.

* Βελτιώνετε την ερωτική σας ζωή

Μέσω της γυμναστικής όχι μόνο θα είστε σε θέση να βελτιώσετε τη διάθεσή σας χάρη στις ενδορφίνες, αλλά και θα νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας, κάτι το οποίο επίσης μπορεί να τονώσει την ερωτική σας ζωή. Μάλιστα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Social Behavior and Personality» βρήκε ότι τα ζευγάρια που ξεκινούν να γυμνάζονται παρέα αναφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους, αλλά και αυξημένη ερωτική διάθεση.

* Απολαμβάνετε περισσότερο τη γυμναστική

Η γυμναστική μπορεί να λειτουργήσει ως ένας καλός τρόπος να περάσετε ποιοτικό χρόνο ως ζευγάρι, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας περισσότερο από ποτέ. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «British Journal of Health Psychology» βρήκε ότι η συναισθηματική στήριξη που λαμβάνουν τα ζευγάρια που γυμνάζονται μαζί καθιστά πιο εύκολο το να ενσωματώσουν τη γυμναστική στον τρόπο ζωής τους.

* Ανανεώνετε τη σχέση σας

Αν το δίπτυχο «φαγητό και καναπές» έχει γίνει η βασική σας ασχολία, πρέπει να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Πέρα από τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία και στη φυσική σας κατάσταση, η ρουτίνα καταντά επίσης λίγο βαρετή. Η γυμναστική θα σας κάνει να αισθανθείτε ικανοποιημένοι και δραστήριοι.