Τα ροφήματα αποτοξίνωσης διευκολύνουν τη σωστή πέψη και, ταυτόχρονα, βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, δίνοντας μια σημαντική ώθηση στον μεταβολισμό του σώματος. Ένας καλός μεταβολισμός και ένα καλό πεπτικό σύστημα μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας για απώλεια βάρους εύκολα, υπό την προϋπόθεση ότι κάνετε κάποιες διατροφικές αλλαγές.

Είτε είστε σε δίαιτα είτε απλώς τρώτε ελαφριά και υγιεινά, αυτά τα πέντε ροφήματα αποτοξίνωσης θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος:

Ρόφημα από σέλερι

Ο celery juice έχει γίνει μεγάλη διατροφική τάση τα τελευταία χρόνια, αφού αρκεί να ρίξετε μερικά στικς σέλερι στο μπλέντερ και στη συνέχεια να τα σουρώσετε για ετοιμάσετε τον αντιοξειδωτικό σας χυμό.

Παράλληλα, δεν περιέχει ζάχαρη, είναι πλούσιος σε νερό και φτωχός σε θερμίδες, γεγονός που τον καθιστά ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περιορίσουν την πείνα τους και να χάσουν βάρος. Ωστόσο, δεν πρέπει να αντικαθιστά το γεύμα, αλλά μπορεί να ενισχύσει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και την ενυδάτωση του οργανισμού σας.

Ρόφημα από κόλιανδρο

Ο κόλιανδρος διεγείρει τα πεπτικά ένζυμα και τα πεπτικά υγρά, τα οποία είναι γνωστό ότι ενισχύουν το πεπτικό μας σύστημα. Είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών. Αυτό το ρόφημα αποτοξίνωσης είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φολικό οξύ και βιταμίνες Α, Κ και C.

Μέθοδος: Βράζετε νερό με μία κουταλιά σπόρους κόλιανδρου. Αφού πάρει μια βράση, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί φιλτράρετε το νερό και πιείτε το.

Ρόφημα από κύμινο

Το κύμινο μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη καύση θερμίδων, αυξάνοντας την ταχύτητα του μεταβολισμού και βελτιώνοντας την πέψη.

Μέθοδος: Μουλιάστε σπόρους κύμινου για μια νύχτα και το πρωί βράστε το νερό μαζί με τους σπόρους. Στραγγίστε τους σπόρους και πιείτε το νερό ενώ είναι ακόμα χλιαρό, προσθέτοντας μισό χυμό λάιμ. Πιείτε το ως το πρώτο πρωινό ρόφημα.

Ρόφημα από μέλι

Η κατανάλωση μελιού πριν από τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες τις πρώτες ώρες του ύπνου. Αυτό το ρόφημα είναι, επίσης, πλούσιο σε βασικές βιταμίνες, μέταλλα και υγιή λίπη. Οι βασικές ορμόνες στο μέλι καταστέλλουν την όρεξη και βοηθούν στην απώλεια βάρους. Η κανέλα, από την άλλη πλευρά, σας βοηθά να χάσετε το σπλαχνικό λίπος και υποστηρίζει την απώλεια βάρους.

Ρόφημα από γύρη

Η γύρη είναι πλούσια πηγή πολλών ευεργετικών βιταμινών και μετάλλων όπως σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, βιταμίνη Β6, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Περιέχει, επίσης, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λόγω της υψηλής ποιότητας περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες, η γύρη βοηθά στην πέψη και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.

Απλά πρέπει να μουλιάσετε μερικούς κόκκους γύρης για μια νύχτα και να πιείτε το νερό νωρίς το πρωί, με άδειο στομάχι. Απλά στραγγίξτε τους κόκκους και πιείτε το νερό.