Μετά από έναν δύσκολο και παγωμένο χειμώνα, η άνοιξη έρχεται να μας ανανεώσει και να δώσει νέα πνοή σε κάθε χώρο του σπιτιού. Κι ενώ οι περισσότεροι έχουμε την αυθόρμητη τάση της αλλαγής, πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν πώς και από πού να ξεκινήσουν.

Ευτυχώς οι ειδικοί στον χώρο της διακόσμησης και του design έχουν τον απόλυτο κανόνα για να μας καθοδηγήσουν… Αυτός είναι ο K.I.S.S. (Keep It Super Simple), που μας υπενθυμίζει να διατηρούμε τα πράγματα απλά, καθώς η απλότητα είναι το must της υψηλής αισθητικής. Ξεκινήστε λοιπόν από τα λουλούδια και δείτε τους χώρους σας να ανθίζουν.

Από την είσοδο μέχρι και το υπνοδωμάτιο υπάρχουν ιδανικές επιλογές, τις οποίες μπορείτε να «απογειώσετε» με τα μυστικά της interior designer Charlotte Moss.

Στα λουλούδια το mix είναι «must»

Οταν σκέφτεστε τα λουλούδια που θα επιλέξετε, μη φοβηθείτε τους συνδυασμούς. Επιλέξτε λουλούδια από διαφορετικά φυτά για να πετύχετε μια ποικιλομορφία στις υφές, στο σχήμα αλλά και στο χρώμα.

Ειδικά για το χρώμα, εμπνευστείτε από μια παλέτα αποχρώσεων που θα συμπληρώνουν η μία την άλλη, δίχως όμως να είναι ίδιες. Και μη νομίζετε ότι πρέπει να συντονιστεί τέλεια με τα χρώματα του χώρου. Αντ’ αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνθεσή σας για να προσθέσετε επιπλέον χρώμα και ένταση.

Διάταξη και επίπεδα

Για μεγαλύτερες συνθέσεις, η Charlotte Moss ξεκινά με το πράσινο, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες πρακτικές. Με αυτόν τον τρόπο όμως καταφέρνει να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα, φυλλώδη στοιχεία ως έναν καμβά που φιλοξενεί την υπόλοιπη σύνθεση.

Ετσι μπορείτε να αναδείξετε και εσείς τα λουλούδια της επιλογής σας, τοποθετώντας τα μέσα σε μια «αγκαλιά» πράσινου, που θα παρέχει υποστήριξη στα μεμονωμένα άνθη αλλά και τα στρώματα που θα δημιουργήσετε στη συνέχεια.

Ισορροπία και όχι συμμετρία

Η σύνθεσή σας δεν είναι απαραίτητο να είναι απόλυτα συμμετρική, μιας και τα λουλούδια διαφέρουν σε σχήμα και μέγεθος. Αντ’ αυτού, επιλέξτε μια παραλλαγή στο μέγεθος, στην υφή και στο ύψος των ανθέων, για να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο μπουκέτο που οι λεπτομέρειές του θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Συνδυασμός αισθήσεων

Τα λουλούδια σας δεν πρέπει μόνο να φαίνονται ωραία αλλά και να μυρίζουν εξίσου, καθώς είναι γνωστό ότι η μυρωδιά επηρεάζει τη διάθεσή μας και φέρνει στον νου χαρούμενες αναμνήσεις. Αφού βρείτε την υφή που θέλετε να υπερισχύει στη σύνθεσή σας, επιλέξτε ιδιαίτερα αρωματικά στοιχεία, ξεχωριστά για κάθε μπουκέτο.

Αγαπημένα στοιχεία της Charlotte Moss είναι το γιασεμί και η λεβάντα.

Δεν πετάμε τίποτα

Μόλις πετύχετε την ισορροπία που θέλετε, μην πετάξετε μπουμπούκια που περισσεύουν. Αντ’ αυτού κόψτε τα προσεκτικά σε διαφορετικά ύψη και τοποθετήστε τα σε μικρότερα βάζα. Διακοσμήστε τα σε διαφορετικά μέρη μέσα στο σπίτι, που δεν υπάρχει χώρος για ένα μεγάλο βάζο, όπως η είσοδος ή ακόμα και οι πολυσύχναστοι διάδρομοι.

Τα λουλούδια στην είσοδο αποτελούν ένα ζεστό καλωσόρισμα για τους επισκέπτες αλλά και για εμάς τους ίδιους, όταν επιστρέφουμε μετά από μια κουραστική ημέρα.

Η Charlotte Moss μάλιστα προτείνει ένα μικρό βαζάκι έστω και με ένα λουλούδι πάνω στο κομοδίνο μας, καθώς όπως λέει τα λουλούδια φέρνουν ομορφιά και αξίζει να τα βλέπουμε λίγο πριν κοιμηθούμε και όταν ξυπνάμε.

Εμπνευσή σας; Οι αναμνήσεις σας

Αν το καλοσκεφτούμε, όλοι έχουμε αναμνήσεις με λουλούδια. Μπορεί να είναι το πρωτομαγιάτικο στεφάνι που φτιάχνατε παιδιά ή εκείνα που δεχθήκατε σε μια χαρούμενη στιγμή. Κάθε ανάμνηση με λουλούδια είναι χαρούμενη και μας γεμίζει ζεστασιά και ζωντάνια, όπως ο ανοιξιάτικος ήλιος.

Γι’ αυτό όταν οργανώνετε τα δικά σας μπουκέτα, ενσωματώστε στοιχεία που σας γυρίζουν σε χαρούμενες αναμνήσεις, μοναδικές και προσωπικές.