Αν και είναι μόλις 36 ετών, η μικροκαμωμένη σταρ με τα τεράστια πράσινα μάτια είναι μητέρα 2 παιδιών, ενώ μετράει πάνω από 20 χρόνια πετυχημένης καριέρας ως ηθοποιός, με μία υποψηφιότητα για Οσκαρ και ένα βραβείο Emmy στην κατοχή της.

Γεννημένη στις 3 Δεκεμβρίου 1985, στην Πενσιλβάνια, ξεκίνησε το μόντελινγκ σε ηλικία 11 ετών ενώ στα 15 ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά σε σχολικές παραστάσεις και κάνοντας μαθήματα φωνητικής. Αυτό ήταν άλλωστε και το μεγάλο της εφόδιο που της εξασφάλισε τον ρόλο της Σόφι Σέρινταν, της «κόρης» της Meryl Streep στο εξαιρετικά πετυχημένο κινηματογραφικό μιούζικαλ «Mamma Μia!», το 2008.

«Οταν άρχισε να τραγουδάει, μείναμε με το στόμα ανοιχτό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ένας από τους υπεύθυνους του κάστινγκ αναφερόμενος στην υπέροχη φωνή της. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει διανύσει μία αξιοζήλευτη πορεία και ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Lancôme που πολλές σταρ θα ήθελαν να έχουν.

Ομως φέτος ήταν η χρονιά της αφού κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Εmmy ως Elizabeth Holmes στη σειρά «The Dropout».

Πρόκειται για την ιστορία της διαβόητης 38χρονης ιδρύτριας και πρώην CEO της εταιρείας Theranos, η οποία κρίθηκε ένοχη για εξαπάτηση σε βάρος των επενδυτών της καθώς και χιλιάδων ασθενών με ψευδή ιατρικά αποτελέσματα εξετάσεων. «Ο ρόλος ήταν πολύ απαιτητικός αλλά πέρασα καταπληκτικά!» δήλωσε ενθουσιασμένη φορώντας μία απαστράπτουσα ροζ παστέλ τουαλέτα, στο πόντιουμ της φαντασμαγορικής τελετής. «Ευχαριστώ την

Επιτροπή που με ξεχώρισε ανάμεσα σε τόσο εκπληκτικές ηθοποιούς!» είπε, χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει την επί 16 χρόνια ομάδα των μάνατζέρ της, την οικογένειά της, τη μητέρα της, τον σύζυγο της, τα παιδιά της, αλλά… και τον σκύλο της, Finn.

Ωστόσο, όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, μη φανταστείτε ότι πηγαίνει σε γκαλά και πάρτι. Προτιμά να αφαιρεί το μακιγιάζ της, να φοράει τις γαλότσες της και να επιστρέφει στη φάρμα της και στην οικογένειά της, όπου νιώθει ασφάλεια και ηρεμία.

Για το μακιγιάζ της

«Οταν μακιγιάρομαι μόνη μου στην προσωπική μου ζωή, δεν χρησιμοποιώ μέικ απ, παρά μόνο σποραδικά λίγο κονσίλερ. Επικεντρώνομαι στα μάτια, στα μήλα και στα χείλη μου. Ετσι τονίζω τα χαρακτηριστικά μου και παράλληλα νιώθω την επιδερμίδα μου καθαρή και φρέσκια».

Η κίνηση που την ξεκουράζει

«Το ντεμακιγιάζ στο τέλος της μέρας. Νιώθω ότι αυτή η διαδικασία με αναζωογονεί».

Το προϊόν μακιγιάζ που λατρεύει η Amanda Seyfried

«Το φωτεινό, κόκκινο κραγιόν. Εχω 5 παρόμοιες αποχρώσεις».

Το βήμα του skincare που έγινε συνήθεια

«Χρησιμοποιώ μια λοσιόν ήπιας απολεπιστικής και ενυδατικής δράσης με γλυκολικό οξύ, που καθαρίζει σε βάθος τους πόρους».

Για την ενυδάτωση του σώματος

«Τον τελευταίο καιρό απλώνω ένα body butter, μία πολύ πλούσια και θρεπτική κρέμα, που διατηρεί το δέρμα μου νεανικό και ελαστικό».

Το καλλυντικό που μοιράζεται με την πεντάχρονη κόρη της

«Είναι ένα αντηλιακό με μεταλλικά στοιχεία».

Το προϊόν-must για τα μαλλιά της

«Τα έλαια μαλλιών, που απλώνω έπειτα από κάθε λούσιμο. Επίσης το dry shampoo, για ένα φρεσκάρισμα σε έκτακτες περιπτώσεις».

Για το άγχος και τις κρίσεις πανικού

«Βιώνω τέτοια περιστατικά εδώ και 2 δεκαετίες περίπου. Μου πήρε αρκετό καιρό για να φύγω από το στάδιο της άρνησης. Ωστόσο η ζωή στη φάρμα μού κάνει καλό (σ.σ.: μένει με τον σύζυγό της Thomas Sadoski και τα 2 παιδιά τους σε μία φάρμα, βόρεια της Νέας Υόρκης). Πάντα ήθελα να ζω σε μία φάρμα, έχω την ανάγκη να νιώθω “γειωμένη” και ασφαλής».

Οι θεραπείες που προτιμά
«Δεν κάνω τόσο θεραπείες προσώπου. Προτιμώ τις εναλλακτικές, όπως ρεφλεξολογία και βελονισμό».

Η καθημερινότητά της

«Εχω μία φυσιολογική ζωή. Ούτε μου φέρνουν πρωινό στο κρεβάτι ούτε έχω σοφέρ».

Για την άσκηση

«Η γυμναστική είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ευεξία μου. Προσπαθώ να ασκούμαι κάθε μέρα, έστω και αν αυτό είναι μισή ώρα σκοινάκι ή ποδήλατο. Η εκτόνωση και η απελευθέρωση του στρες μέσω του σώματος είναι θεραπευτική».

Το πλάνο της γυμναστικής της

Περιλαμβάνει αερόβια άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση και διατάσεις. «Είναι πολύ σημαντικός ένας personal trainer που δημιουργεί για εσένα ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, σου δίνει συμβουλές για να βελτιώσεις την τεχνική σου και έξτρα κίνητρα για να γυμναστείς αποτελεσματικά»

Η διατροφή της

«Είμαι οπαδός του “μέτρον άριστον”. Θα φάω και ψωμί με βούτυρο, θα πιω και ένα ποτό μία φορά στο τόσο. Το φαγητό συγκαταλέγεται στις απολαύσεις, γιατί να το στερούμαστε;».

Για την ωμοφαγία

«Τη δοκίμασα αλλά δεν ήταν για εμένα. Κale, αγγούρι, βρόμη, μούρα, καρποί, σαλάτες, ροφήματα κ.λπ. Ολα αυτά είναι σούπερ θρεπτικά αλλά δεν μπορούσαν να με “κρατήσουν”. Ενιωθα κουρασμένη και πεινούσα όλη την ώρα».

Αγαπημένες της μυρωδιές

«Λατρεύω το άρωμα του τριαντάφυλλου, του ιβίσκου, της γαρδένιας και του γιασεμιού. Μου ξυπνούν τόσο όμορφες και θετικές παιδικές αναμνήσεις».