Είτε έχετε μια μινιμαλιστική προσέγγιση στο μακιγιάζ είτε είστε makeup addict, ένα είναι σίγουρο: στο νεσεσέρ σας υπάρχει τουλάχιστον μία βάση που απαντά στις ανάγκες κάλυψης της επιδερμίδας σας, έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της όποτε τις χρειαστείτε.

Πλέον, τα μεγάλα makeup brands έχουν ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχη στην κατηγορία των foundations που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε εκείνο που θα σας καλύψει απόλυτα – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και είναι αυτή ακριβώς η αφθονία στους διαφορετικούς βαθμούς κάλυψης, στα φινιρίσματα και στις συνθέσεις που δημιουργεί πολλαπλά διλήμματα όταν έρχεται η ώρα να επιλέξετε foundation. Στον περιεκτικό οδηγό που ακολουθεί, οι experts δίνουν βασικές συμβουλές για να ανακαλύψετε την ιδανική για εσάς βάση.

BB Cream, CC Cream, ενυδατική με χρώμα ή foundation;

Η BB Cream (από τα αρχικά των λέξεων beauty balm ή blemish balm) είναι ένα προϊόν περιποίησης που διαθέτει το έξτρα προσόν ότι χαρίζει άμεσα ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Πιο ελαφριά από ένα foundation, αλλά πιο πλούσια από μια ενυδατική με χρώμα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για ελαφριά κάλυψη, με μοναδικό μειονέκτημα την περιορισμένη γκάμα αποχρώσεων.

Η CC Cream (από τα αρχικά των λέξεων color corrector) είναι ένα πολυχρηστικό προϊόν περιποίησης και μακιγιάζ, που διορθώνει χρωματικά τις κοκκινίλες και άλλες ατέλειες, προσφέρει μέτρια προς υψηλή κάλυψη (μεγαλύτερη, δηλαδή από αυτή της BB Cream), συνήθως είναι ενισχυμένη με καλλυντικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η νιασιναμίδη και τα αντιοξειδωτικά, ενώ διαθέτει και ένα επιπλέον προσόν: προσαρμόζεται στους διαφορετικούς τόνους δέρματος με αποτέλεσμα να δίνει ένα απόλυτα φυσικό φινίρισμα.

Οι ενυδατικές με χρώμα είναι ιδανικές για τις γυναίκες που έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους το πρωί, καθώς μαζί με τη βασική κίνηση ενυδάτωσης (αρκετές πλέον διαθέτουν και SPF) προσφέρουν και διάφανη κάλυψη, ώστε να προχωρήσετε αμέσως στα επόμενα βήματα του μακιγιάζ σας.

Τα foundations παίρνουν τη σκυτάλη όταν η κάλυψη είναι προτεραιότητά σας, καθώς αποστολή τους είναι να καμουφλάρουν τις ατέλειες που σας απασχολούν, χαρίζοντας οπτικά ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Πιο πλούσια σε σχέση με τις κρέμες ΒΒ και CC, αλλά και με τις ενυδατικές με χρώμα, τα foundations κυκλοφορούν πλέον σε μεγάλη ποικιλία υφών για κάθε τύπο και ανάγκη δέρματος, αλλά και σε μια τόσο ευρεία γκάμα αποχρώσεων που δεν αφήνουν κανέναν τόνο (και υποτόνο) δέρματος ακάλυπτο.