Από την καλύτερη στάση του σώματος μέχρι και την καλύτερη διάθεση, τα οφέλη του stretching είναι πολλά. Οι πιο συνηθισμένες μορφές του περιλαμβάνουν το στατικό stretching, κατά το οποίο παραμένετε τεντωμένοι για ένα χρονικό διάστημα μεταξύ δέκα και τριάντα δευτερολέπτων και το δυναμικό, που περιλαμβάνει ενεργές κινήσεις που προκαλούν το τέντωμα των μυών. Όποια μορφή και αν επιλέξετε, σας χαρίζει απλόχερα:

Λιγότερο στρες με stretching

Το stretching είναι ιδανικό για την ανακούφιση από το άγχος. Όταν αντιμετωπίζετε άγχος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μυς σας να είναι γεμάτοι ένταση. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι μυς τείνουν να σφίγγουν ως απάντηση στο σωματικό και συναισθηματικό στρες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να εστιάσετε σε περιοχές του σώματός σας, όπου το άγχος τείνει να συσσωρεύεται, όπως το λαιμό, τους ώμους και την πλάτη σας.

Μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων

Το τακτικό stretching βελτιώνει την ευκαμψία σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει κατά την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Επιπλέον μπορεί να «καθυστερήσει» την μειωμένη κινητικότητα που προκύπτει με την γήρανση.

Ακολουθήστε την χριστουγεννιάτικη ρουτίνα stretching στο βίντεο που ακολουθεί: