Το feng shui είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική που μεταφράζεται ως άνεμος (Feng) και νερό (Shui). Αλλά γιατί να φέρετε μια παράδοση που είναι πάνω από 3000 ετών στο γραφείο σας;

Ο σχεδιασμός χώρων σύμφωνα με το feng shui προάγει την ευημέρια. Κι όμως, η θέση των επίπλων του δωματίου και η παρουσία ορισμένων φυτών και χρωμάτων παίζουν ρόλο αν επιδιώκετε την επιτυχία στην καριέρα σας.

Στόχος είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο απαλλαγμένο από ακαταστασία, ελκυστικό και ευχάριστο, προωθώντας μια θετική στάση που, με τη σειρά της, είναι χρήσιμη για την αποτελεσματική για την απόδοσή σας στη δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Σπίτι: Πώς να φέρουμε τη θετική ενέργεια στο χώρο μας

Έχει να κάνει με τη διατήρηση της ισορροπίας και αρμονίας μεταξύ των πέντε βασικών φυσικών στοιχείων της φύσης: γη, ξύλο, φωτιά, νερό και μέταλλο. Κάθε ένα από τα πέντε στοιχεία υποδηλώνει ορισμένες πτυχές της ζωής.

Το ξύλο συμβολίζει τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη. Η γη αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, την υγεία και την υπομονή. Η φωτιά, ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία, υποδηλώνει το πάθος και την εξέλιξη. Το στοιχείο του νερού φροντίζει για τη συναισθηματική ευημερία του ατόμου και παρέχει την απαραίτητη δόση έμπνευσης.

Υλικά και χρώματα για το γραφείο

Το χρώμα και η δομή του γραφείου είναι πολύ σημαντικά. Το ιδανικό για το feng shui θα ήταν ένα καφέ ξύλινο τραπέζι. Αυτό συμβαίνει επειδή το καφέ χρώμα αντιπροσωπεύει τη γη, η οποία δηλώνει τη δύναμη και τη σταθερότητα, και το ξύλο είναι σύμβολο της ανάπτυξης.

Σε άλλες επιλογές, θα μπορούσατε να επιλέξετε βαμμένο ξύλο ή σύνθετα υλικά που προσελκύουν τα γήινα στοιχεία. Αν δεν είστε μεγάλος οπαδός των ξύλινων επίπλων, τότε μπορείτε να επιλέξετε και μέταλλο, το οποίο σηματοδοτεί συγκέντρωση και τάξη.

Όσον αφορά τα χρώματα, μπορείτε να επιλέξετε κίτρινο, καφέ ή πορτοκαλί. Όλα αυτά σηματοδοτούν τη γη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα μαύρο χρώμα, το οποίο σημαίνει το στοιχείο του νερού και μπορεί να σας προσφέρει έμπνευση.

Το μεταλλικό ή λευκό χρώμα συμβολίζει το μεταλλικό στοιχείο, το οποίο εστιάζει στην αποτελεσματικότητα και τη σαφήνεια. Τέλος, μπορείτε να φέρετε το στοιχείο της φωτιάς και να επιλέξετε κάτι στις αποχρώσεις του κόκκινου για να εξασφαλίσετε πάθος στην εργασία. Αποφύγετε τα γυάλινα γραφεία.

Μέγεθος και θέση γραφείου

Πρέπει να υπολογίσετε πόσο χώρο καταλαμβάνει το γραφείο σας στο χώρο. Αποφύγετε τα εξαιρετικά μικρά γραφεία για εξοικονόμηση χώρου, διότι, σύμφωνα με αυτή την πρακτική, κάποιος χρειάζεται έναν ολοκληρωμένο χώρο εργασίας για να ευημερήσει στον τομέα της επιχείρησής του.

Επίσης, πρέπει να προσέχετε ώστε ένα γραφείο να μην κυριαρχεί σε ολόκληρο το χώρο και να μην τον κάνει να φαίνεται φορτωμένος.

Η καλύτερη θέση γραφείου φενγκ σούι είναι η επιβλητική θέση. Δηλαδή θα πρέπει κάποιος να κρατάει το γραφείο του μακριά από την είσοδο με τέτοιο τρόπο ώστε η είσοδος να είναι ορατή αφού καθίσει. Δεν πρέπει όμως να βρίσκεται στη γραμμή της όρασής σας. Προτιμάται μια διαγώνια κατεύθυνση.

Δεν μπορείτε να επιτύχετε αυτή τη θέα; Τότε η τοποθέτηση ενός καθρέφτη στο γραφείο για να βλέπετε την αντανάκλαση της πόρτας της εισόδου θα βοηθήσει. Αποφύγετε να κοιτάτε προς έναν τοίχο και βεβαιωθείτε ότι έχετε μερική εξωτερική θέα από ένα πλευρικό παράθυρο.

Και πάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθρέφτες για να διορθώσετε το feng shui σας αν η θέα δεν είναι ευνοϊκή.

Η φύση στο γραφείο

Σε γενικές γραμμές, όλες οι αρχές του feng shui συνιστούν το decluttering του χώρου στον οποίο ζείτε ή εργάζεστε, καθώς τα παλιά αντικείμενα που μαζεύουν σκόνη δεν είναι καλά για την ανάπτυξη και την ευημερία του ατόμου.

Ταυτόχρονα, το να κρατάτε το γραφείο σας άδειο δεν συνιστάται σίγουρα, διότι υποδεικνύει μια ανισορροπία των ενεργειών yin (κρύο) και yang (ζεστό).

Ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα του φενγκ σούι είναι τα φυτά και το γραφείο σας πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτή την αρχή. Προτιμώνται τα φυτά που είναι φυσικοί καθαριστές του αέρα. Δεν αυξάνουν μόνο την αισθητική αξία του χώρου αλλά προσελκύουν την υγιή διαβίωση και σκέψη.

Τα φυτά συμβολίζουν το στοιχείο του ξύλου και τροφοδοτούν τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη. Μερικά από τα καλύτερα φυτά που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο γραφείο εργασίας σας είναι εκείνα που είναι εύκολα στη συντήρηση και δεν ξεραίνονται ή πεθαίνουν εύκολα.