Ονειρεύεστε δυνατά νύχια που δε σπάνε και δεν ξεφλουδίζουν; Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε, αν το πρόβλημα επιμένει, είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον ειδικό ο οποίος θα εντοπίσει την αιτία του προβλήματος. Συγχρόνως, όμως, μπορείτε να τα βοηθήσετε σημαντικά με τη σωστή φροντίδα και τα κατάλληλα προϊόντα.

Τι μπορείτε να κάνετε, σύμφωνα με τους experts:

Χρησιμοποιήστε ειδικά έλαια

Εκτός από τα μαλλιά και την επιδερμίδα, τα έλαια μπορούν να είναι ευεργετικά και για τα νύχια. Είτε έχετε νύχια που ξεφλουδίζουν είτε απλά θέλετε να τα κρατήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ένα ειδικό έλαιο ενδυνάμωσης θα τα βοηθήσει σημαντικά.

Λιμάρετε προς μία κατεύθυνση

Εάν η λίμα που χρησιμοποιείτε είναι χοντρή, λιμάρετε μόνο προς μία κατεύθυνση για να αποφύγετε να «ανοίξουν» τα νύχια σας. Εάν έχετε τη δυνατότητα, επενδύστε σε μια  κρυστάλλινη λίμα που είναι πιο φιλική με τα νύχια – άρα είναι ιδανική για ευαίσθητα νύχια που σπάνε ή ξεφλουδίζουν εύκολα- είναι πιο ανθεκτική και με την κατάλληλη φροντίδα μπορεί να κρατήσει για μια ζωή.

Μην παραμελείτε την ενυδάτωση των νυχιών

Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες για το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών είναι η έλλειψη ενυδάτωσης, ειδικά μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα των χεριών. Πείτε ναι στις κρέμες χεριών και νυχιών, και φροντίστε να έχετε μία δίπλα από τον νιπτήρα του μπάνιου σας και μια σε μέγεθος ταξιδίου στην τσάντα σας, για να την εφαρμόζετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν έχετε εξαιρετικά εύθραυστα νύχια απλώστε λίγη βαζελίνη σε όλη την επιφάνεια του νυχιού και στα πετσάκια, τυλίξτε τα με μεμβράνη και αφήστε τα έτσι για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί η βαζελίνη και να ενισχυθούν τα επίπεδα ενυδάτωσης.

Φορέστε γάντια

Τα νύχια γίνονται πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και το ξεφλούδισμα όταν εκτίθενται παρατεταμένα στο νερό. Φροντίστε να φοράτε τα ειδικά γάντια κάθε φορά που πλένετε πιάτα ή κάνετε άλλες οικιακές δουλειές που απαιτούν να έχετε τα χέρια σας μέσα στο νερό για ώρα.

Κάντε μανικιούρ

Τα μανικιούρ είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε για λίγο, να κάνετε το αγαπημένο σας mani και, συγχρόνως, να προσφέρετε στα νύχια και την επιδερμίδα των χεριών σας την καλύτερη επαγγελματική φροντίδα, υπέρ της ομορφιάς και της υγείας τους.