1. Το 50% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα.

α) Σωστό
β) Λάθος

2. Η ηλιοθεραπεία μειώνει την κυτταρίτιδα

α) Σωστό
β) Λάθος


3. Μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά μειώνει την κυτταρίτιδα.

α) Σωστό
β) Λάθος

4. Οι άνδρες σπάνια παρουσιάζουν κυτταρίτιδα.

α) Σωστό
β) Λάθος

5. Τα αντισυλληπτικά μειώνουν την κυτταρίτιδα.
α) Σωστό
β) Λάθος

6. Η καφεϊνη μειώνει την κυτταρίτιδα.

α) Σωστό
β) Λάθος

7. Η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε ήπια και έντονη.
α) Σωστό
β) Λάθος


Δείτε τις σωστές απαντήσεις

1. Λάθος
Δυστυχώς η κυτταρίτιδα είναι φαινόμενο του ασθενούς φύλου. Πάνω από το 80% των γυναικών την έχουν, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

2. Λάθος
Το μαύρισμα απλά καμουφλάρει την «όψη φλούδας πορτοκαλιού». Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε ηλιοθεραπεία χωρίς την απαραίτητη προστασία ή να καταφύγουμε στο σολάριουμ, που εγκυμονεί κινδύνους. Αν θέλουμε άμεσα μπρονζέ αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε αυτομαυριστικά προϊόντα.

3. Σωστό
Δεν υπάρχει καμία μαγική δίαιτα που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, ωστόσο όσο πιο λίγο λίπος έχουμε τόσο λιγότερο φαίνεται. Έτσι λοιπόν καλό είναι να υιοθετήσουμε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες, φρούτα και λαχανικά, να πίνουμε άφθονο νερό καθώς και αφεψήματα αποτοξίνωσης.

4. Σωστό
Άδικο αλλά σωστό. Η κυτταρίτιδα είναι γυναικείο θέμα λόγω διαφορετικής κατασκευής των ινών κολλαγόνου στο δέρμα. Το μυστήριο εξηγείται και βρίσκεται στη διάταξη των ινών κολλαγόνου στο συνδετικό ιστό. Στις γυναίκες είναι εγκάρσια σταυροειδής ενώ στους άνδρες κάθετη. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερους λιποθαλάμους που διογκώνονται ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατοί στην επιφάνεια του δέρματος.

5. Λάθος
Λόγω των οιστρογόνων και της προγεστερόνης που περιέχουν, ευνοούν την κατακράτηση υγρών και την συσσώρευση του λίπους και κατά συνέπεια την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

6. Σωστό
Μελέτες αποδεικνύουν ότι βοηθάει στη διάσπαση του λιποκυττάρου. Για την ακρίβεια, είναι το κατεξοχήν δραστικό συστατικό κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

7. Λάθος
Η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε 4 στάδια: Στάδιο 0: Το δέρμα φαίνεται λείο αλλά όταν το πιέσετε εμφανίζονται μικρές λακούβες. Αυτό οφείλεται μάλλον στην κατακράτηση υγρών. Στάδιο 1: Το δέρμα είναι απαλό, ελαφρώς πρησμένο και εμφανίζει μικρά βαθουλώματα στις περιοχές που υπάρχει περιττό λίπος.Στάδιο 2: Τα βαθουλώματα αρκετά έντονα. Στάδιο 3: Η κυτταρίτιδα είναι έντονη και εμφανίζεται σε όλο το μηρό και τους γλουτούς. Συνοδεύεται από oιδήματα, ευρυαγγείες, κιρσoύς, αίσθημα βάρoυς και πίεσης και κνησμό. Ανάλογα με τον τύπο της κυτταρίτιδας που έχετε επιλέγετε την κατάλληλη αγωγή.

Nέα άφιξη στα αδυνατιστικά!
BΟDY-SLIM MINCEUR GLOBALE, της LIERAC

Συμπύκνωμα αδυνατίσματος, ομορφιάς και επανασμίλευσης

Αυτή η μοναδική σύνθεση είναι αποτέλεσμα υβριδικής κοσμητολογίας LIERAC, προσφέρει αποτελέσματα… σε 4 διαστάσεις (4D): η σιλουέτα επανασμιλεύεται, η όψη φλούδας πορτοκαλιού γίνεται λεία και η επιδερμίδα γίνεται ορατά πιο όμορφη.
Τα μυστικά της σύνθεσης:
1. Το πεπτίδιο-αγγελιοφόρος των κυττάρων NGF-like: Επανενεργοποιεί τον μεταβολισμό των κυττάρων στα 3 επίπεδα του δέρματος ταυτοχρόνως. 2. Το WTB SYSTEM: Καινοτόμο σύμπλοκο 3 συστατικών (ιερός λωτός – λευκή ιτιά-βιοτεχνολογικό πεπτίδιο) που μεταμορφώνει τα λιποκύτταρα που «αποθηκεύουν λίπος» σε λιποκύτταρα που «καίνε λίπος». 3. Το σύμπλοκο ενεργής καφεΐνης σε ποσοστό 10%: Μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων, συνδυασμένη με φωσφολιπίδια για βέλτιστη διάχυση και μέγιστη δράση απελευθέρωσης του λίπους.