1. ΜΠΙΚΙΝΙ

Ξυραφάκι
Για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη, δεύτερον η τρίχα βγαίνει πιο άγρια και δυνατή και τρίτον υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα και να δημιουργήσει φλεγμονή.

Κρέμα αποτρίχωσης
Αρκεί βέβαια να είστε προσεκτική, ώστε να μην έρθει σε επαφή με τους βλεννογόνους. Όμως, αν θέλετε να αποτριχώσετε μεγάλη έκταση της περιοχής, προτιμήστε άλλη μέθοδο.

Κερί
Είναι μία μέθοδος που ενδείκνυται. Προσοχή στη θερμοκρασία του κεριού, διότι μπορεί να σας κάψει. Πολύ πρακτική και ασφαλής είναι η λύση των ταινιών κρύου κεριού. Για να μειώσετε τον πόνο, κόψτε προηγουμένως τις τρίχες με ένα ψαλιδάκι.

Συσκευή αποτρίχωσης
Καλύτερα να τη χρησιμοποιείτε όταν οι πόροι είναι διεσταλμένοι (π.χ. μετά το ντους), γιατί εξαιτίας της ευαισθησίας της περιοχής μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες ή θυλακίτιδα.

Λέιζερ
Η καλύτερη μέθοδος, με μόνιμα αποτελέσματα και σχετικά ανώδυνη (με εξαίρεση την πρώτη φορά). Προσοχή, ωστόσο, χρειάζεται στην επιλογή του ειδικού που θα απευθυνθείτε. Προτιμήστε κάποιον δερματολόγο σε κάποιο ιατρικό κέντρο αισθητικής.

2. Μασχάλες

Ξυραφάκι
Είναι ο πιο κοινός και εύκολος τρόπος αποτρίχωσης, που μπορεί να γίνεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του ντους. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή, για να μη γυρνάνε οι τρίχες προς τα μέσα και δημιουργούνται φλεγμονές. Αν συμβαίνει συχνά αυτό, υιοθετήστε άλλη μέθοδο.

Κρέμα αποτρίχωσης
Και αυτή χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του ντους, έχει παρόμοια αποτελέσματα με το ξυραφάκι, αλλά απαιτεί περισσότερο χρόνο (κάποια λεπτά).

Κερί / Χαλάουα
Ιδανική μέθοδος, αν εξαιρέσετε την ενόχληση που υπάρχει μέχρι να αδυνατίσει η τρίχα. Αφήνει το δέρμα βελούδινα απαλό για περίπου 3 εβδομάδες.
Έξτρα συμβουλή: Μην αφήνετε τις τρίχες να μεγαλώνουν πάνω από 2 χιλιοστά, ώστε να ελαχιστοποιείται ο πόνος.

Συσκευή αποτρίχωσης
Αν η τριχοφυΐα δεν είναι τόσο έντονη, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, αφού πρώτα κόψετε τις τρίχες με το ψαλιδάκι. Στην αντίθετη περίπτωση, καλύτερα να την αποφύγετε, λόγω της ευαισθησίας της περιοχής.

Λέιζερ
Αν και πολλοί αντιμετωπίζουν καχύποπτα τη συγκεκριμένη μέθοδο για την περιοχή της μασχάλης και του μπικίνι, δεν έχει αποδειχτεί ότι έχει παρενέργειες. Μέχρι στιγμής παραμένει η καλύτερη -αν και πιο ακριβή- μέθοδος.

3. Πόδια

Ξυραφάκι
Τo πλεονέκτημά του είναι ότι είναι γρήγορο και πρακτικό. Τα μειονεκτήματά του είναι οι μικροτραυματισμοί και το εξαιρετικά παροδικό αποτέλεσμα (από μία ημέρα έως τρεις, ανάλογα με την πυκνότητα της τριχοφυΐας). Αν έχετε έντονη τριχοφυΐα, ίσως είναι καλύτερο να υιοθετήσετε κάποια άλλη μέθοδο.

Κρέμα αποτρίχωσης
Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να κοπείτε και η τρίχα που ξαναβγαίνει δεν είναι τόσο άγρια όσο με το ξυραφάκι. Το αποτέλεσμα διαρκεί λίγο παραπάνω (2-4 ημέρες).

Κερί / Χαλάουα
Αν δεν έχετε ευρυαγγείες ή φλεβίτιδα, το ζεστό κερί είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους. Για να το ζεστάνετε γρήγορα, η ιδανική λύση είναι να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν πάλι βαριέστε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε ταινίες κρύου κεριού. Έξτρα συμβουλή: Για να καταπραΰνετε τους ερεθισμούς που προκαλεί το κερί, μετά την αποτρίχωση απλώστε στα πόδια σας ένα λάδι σώματος ή μια συμπυκνωμένη κρέμα σώματος (body butter). Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 1 μήνα.

Συσκευή αποτρίχωσης
Πρόκειται για οικονομική και πρακτική μέθοδο με αποτέλεσμα που διαρκεί πολύ. Το μόνο πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε είναι κάποιες τριχούλες που γυρνούν προς τα μέσα. Για να το αποφύγετε, κρατάτε τη συσκευή κάθετα στο δέρμα. Έξτρα συμβουλή: Για καλύτερα αποτελέσματα, προγραμματίστε την αποτρίχωση μετά το μπάνιο, που οι πόροι του δέρματος θα έχουν ανοίξει.

Λέιζερ
Είναι η πιο ακριβή, αλλά και η πιο καλή μέθοδος, αφού μετά από λίγες συνεδρίες απαλλάσσεστε διά παντός από την τριχοφυΐα.

4. Πρόσωπο

Ξυραφάκι
Για ευνόητους λόγους. Οι τρίχες ξαναβγαίνουν πολύ γρήγορα και είναι πολύ πιο χοντρές.

Κρέμα αποτρίχωσης
Αν δεν έχετε έντονη τριχοφυΐα, θα μπορούσατε να τη χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς (κοκκινίλες, φαγούρα). Μην ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα στο πρόσωπο είναι πιο ευαίσθητη από το σώμα.

Κερί / Χαλάουα
Για μεγαλύτερη ακρίβεια και πρακτικότητα, προτιμήστε τις ειδικές συσκευασίες για το πρόσωπο, που περιέχουν μικρές ταινίες κρύου κεριού.

Συσκευή αποτρίχωσης
Δεν τη συστήνουμε σε καμία περίπτωση, γιατί μπορεί να τραυματίσει το ευαίσθητο δέρμα.

Λέιζερ
Η καλύτερη μέθοδος για να απαλλαγείτε μόνιμα από την τριχοφυΐα. Όσο πιο έντονες είναι οι τρίχες, τόσο πιο γρήγορο είναι το αποτέλεσμα.