Φυσικό αποσμητικό

Για να καταπολεμήσουμε τους λεκέδες από ιδρώτα και την κακοσμία, αναμειγνύουμε 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα με ελάχιστο νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και στη συνέχεια, το απλώνουμε σε στεγνές μασχάλες.


Σαμπουάν βαθύ καθαρισμού

Προσθέτουμε ελάχιστη σόδα στο σαμπουάν μας και στη συνέχεια λουζόμαστε ως συνήθως. Έτσι καθαρίζουμε σε βάθος το τριχωτό και τα μαλλιά μας από υπολείμματα styling, ρύπους, και σμήγμα.

Λευκαντικό δοντιών

Λιώνουμε μια φράουλα και την ανακατεύουμε με ½ κουταλιά της σούπας σόδα μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Έπειτα απλώνουμε το μείγμα στην επιφάνεια των δοντιών με μια μαλακή οδοντούβουρτσα ή με το δάχτυλό μας και το αφήνουμε πέντε λεπτά. Έπειτα βουρτσίζουμε για ένα λεπτό και ξεπλένουμε. Τα οξέα της φράουλας και κόκκοι της σόδας αφαιρούν τις δυσχρωμίες.

Σκραμπ για τα πετσάκια

Μήπως το μανικιούρ μας είναι παραμελημένο; Μια γρήγορη λύση είναι να αναμείξουμε 1 μέρος νερού με 3 μέρη σόδα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και να το τρίψουμε στα πετσάκια. Θα μαλακώσουν αμέσως. Αν μας περισσέψει ποσότητα, την τρίβουμε και στην υπόλοιπη επιφάνεια των χεριών.

Εξυγιαντικό πόρων

Βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε αποσταγμένο νερό και στεκόμαστε πάνω από τον ατμό σκεπασμένοι με μια πετσέτα. Το συγκεκριμένο μείγμα απομακρύνει τα ανοίξει τους πόρους, τους εξυγιαίνει ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει το δέρμα και κάνει την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων παιχνιδάκι.

Αποτοξινωτικό και καταπραϋντικό μπάνιο

Γεμίζουμε την μπανιέρα με χλιαρό/ζεστό νερό και ρίχνουμε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας με χοντρό αλάτι. Προαιρετικά προσθέτουμε 5-6 σταγόνες από το αγαπημένο μας αιθέριο έλαιο. Οι τοξίνες φεύγουν, οι τυχόν ερεθισμοί καταπραϋνονται, κι εμείς χαλαρώνουμε.

Ξηρό σαμπουάν

Αν έχουμε έξοδο το βράδυ και δεν προλαβαίνουμε να λουστούμε, η σόδα είναι ο από μηχανής θεός. Ρίχνουμε ελάχιστη ποσότητα στις ρίζες (αν είναι λιπαρές ρίχνουμε λίγη παραπάνω), χτενίζουμε τα μαλλιά μας και είμαστε έτοιμοι. Η σόδα θα απορροφήσει το περιττό σμήγμα και θα προσθέσει όγκο στις ρίζες.