Μήπως τα φυτά και τα λουλούδια που έχετε στο μπαλκόνι χρειάζονται έξτρα «περιποίηση»; Μήπως οι μελίγκρες και τα σαλιγκάρια έχουν κάνει «κατάληψη» στις γλάστρες σας;

Είναι μια απογοήτευση την οποία σίγουρα δεν είστε οι μόνοι που την έχετε νιώσει: εκεί που όλα ήταν καλά και μοσχομυρωδάτα στα φυτά σας, ξαφνικά, φύλλα, και μπουμπούκια αρχίζουν να καταστρέφονται κι εσείς αναρωτιέστε τι έφταιξε… Σήμερα λοιπόν θα δούμε μερικά κολπάκια τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για τη λίπανση και την προστασία των φυτών σας.

· Αν θέλετε τα φυτά του εσωτερικού χώρου να έχουν γυαλιστερό φύλλωμα, γεμίστε ένα ψεκαστήρι μπύρα και ραντίστε τα.

· Αν θέλετε να δείτε τα φυτά σας να μεγαλώνουν γρήγορα, βάλτε στη γλάστρα κοντά στη ρίζα ένα αντισυλληπτικό χάπι κάθε μήνα και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ανάπτυξη τους.

· Αν δείτε ότι στις τριανταφυλλιές σας ασπρίζουν τα φύλλα τους και είναι σαν να έχουν ένα άσπρο χνούδι, ραντίστε τις με γάλα.

· Αν δείτε τις τριανταφυλλιές σας γεμάτες μελίγκρα, φτιάξτε ένα μείγμα από νερό, οινόπνευμα και μία κουταλιά υγρό πιάτων και ραντίστε τις.

· Το κατακάθι από τον ελληνικό σας καφέ, μην το πετάτε στο νεροχύτη. Ρίξτε το στις γλάστρες σας.

· Αν θέλετε να αφήσουν ήσυχα τα φυτά σας τα σαλιγκάρια, βάλτε μπύρα σε μικρά κυπελλάκια. Θα την προτιμήσουν και αφού πιουν δεν θα ξαναβγούν έξω.

· Αν οι γάτες του κήπου σας ενοχλούν τα φυτά σας, απλά ρίξτε αρκετό μαύρο πιπέρι γύρω γύρω και δεν θα ξαναπλησιάσουν.

· Όταν πλένουμε το κρέας, κρατάμε το νερό και ποτίζουμε τα φυτά μας. Βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη τους.

· Για τους διάφορους άλλους εχθρούς: διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής , ένα λάδι (σπορέλαιο), και ένα κουταλάκι υγρό σαπούνι των πιάτων σε ένα λίτρο νερού και αφού το ανακατέψετε πολύ καλά ψεκάζετε με αυτό τα φυτά και τα δένδρα σας.

· Το τσάι, είναι τονωτικό και θρεπτικό για τα ανθοφόρα φυτά σας αλλά κυρίως για τις αζαλέες, που είναι πολύ πιο ευαίσθητες.

· Όταν μαζεύονται μυρμήγκια, σαλιγκάρια και άλλοι ενοχλητικοί «επισκέπτες» στη γλάστρα σας, αλείψτε το χείλος της, με βαζελίνη και άφησέ τους στην… τύχη τους.

· Ένα σφηνάκι βότκα στο βάζο με το μπουκέτο σας εμποδίζει το νερό να πρασινίσει και η ανθοδέσμη σας διατηρείται περισσότερο χρόνο.

· Τις Μπανανόφλουδες μην τις πετάτε, βάλτε τις (με την εσωτερική τους πλευρά προς τα επάνω) κοντά στη βάση της τριανταφυλλιάς σας και θα αυξήσετε πολύ την ανθοφορία της.

Καλή επιτυχία στις ανθοκομικές σας δημιουργίες!