Άλλαξε το όνομά της και από Katheryn Hudson έγινε Katy Perry. Άλλαξε τη ζωή της και από κόρη ιερέα, που τραγουδούσε gospel, εξελίχθηκε σε ποπ είδωλο εκατομμυρίων νέων. Τα τραγούδια της συχνά προκαλούν σχόλια -θετικά και αρνητικά-, ενώ η εξωτερική της εμφάνιση, που άλλοτε θυμίζει Barbie και άλλοτε pin-up girl, δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη.

Για το σώμα
Διατροφικά μυστικά
«Πίνω πολύ νερό, για να είμαι πάντα ενυδατωμένη. Επίσης, όσο είμαι σε περιοδείες τρώω ελαφρά, π.χ. σούπες, κοτόπουλο στη σχάρα, κινόα με ψητά σπαράγγια, και αποφεύγω τα τηγανητά. Επιπλέον, καταναλώνω πολλά σνακ, όπως π.χ. λαχανικά, χούμους και μανταρίνια.»

Σχοινάκι
«Μισώ τη γυμναστική. Λατρεύω όμως το σχοινάκι, πιθανότατα επειδή έχει ρυθμό, όπως και ο χορός, τον οποίο αγαπώ. Μάλιστα, είμαι τόσο καλή, που μοιάζω με τον “Rocky” όταν το κάνω.»

Καθημερινές συνήθειες
«Ξυπνάω νωρίς το πρωί και ξεκινάω τη μέρα μου με γυμναστική, διαλογισμό και φρέσκο αέρα. Μου αρέσει να είμαι έξω και να περπατάω ή να κάνω ποδήλατο.»

Για το μυαλό
Το μότο της
«Να ζεις τη ζωή στον μέγιστο βαθμό, γιατί στο τέλος της θα είσαι νεκρός.»

Ισότητα
«Έχω εξελιχθεί από τότε που έφυγα από το πατρικό μου και άρχισα να συναναστρέφομαι με διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι στην κρεβατοκάμαρά τους. Έχω ανοιχτό μυαλό και πιστεύω απόλυτα στο ότι όλοι είμαστε ίσοι.»

Θρησκεία
«Μεγάλωσα με τις αρχές που διδάσκει η Βίβλος. Ως ενήλικη πια, όμως, έχω διαφορετική οπτική και σίγουρα δεν είμαι το πρότυπο ενός τέλειου παιδιού. Έχω τη δική μου σχέση με τη θρησκεία και βρίσκομαι πάντα σε μια συνεχή αναζήτηση γύρω από αυτά.» ●